Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – La examenul de titularizare din acest an, la nivelul judeţului Caraş-Severin s-au înregistrat două note de 10.

Emotii mari pentru cadrele didactice netitulare. Au fost afişate rezultatele la examenul de titularizare în învăţământ. Din cei 248 de candidaţi care s-au prezentat la cele două centre de examen din judeţul Caraş-Severin, doi au obţinut nota 10. La disciplina de examen cultură civică şi educaţie socială, Putnic Gherghina Maria a obţinut nota 10, iar Fetico Monica a obţinut aceeaşi notă la disciplina filosofie şi logică, argumentare şi comunicare.

Din datele transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean, un număr de 71 de candidaţi au obţinut note între 7-9,99, iar un număr de 95 de cadre didactice au obţinut note cuprinse între 5-6,99. La polul opus, un număr de 78 de candidaţi au obţinut medii între 1- 4,99. Două lucrări au fost anulate. În acest an, cele mai multe posturi la catedră scoase la concurs au fost pentru educatori, învăţători, profesori de educaţie fizică şi muzică. Pentru anul şcolar 2019-2020, la nivelul judeţului sunt doar 37 de posturi titularizabile, în timp ce 200 de posturi sunt pentru un contract pe perioadă determinată. Pentru a putea promova examenul de titularizare, cadrele didactice care au susţinut acest examen, trebuie să obţină media 7. În cele mai fericite cazuri, cu o medie de 7 cadrele didactice se pot titulariza, asta numai în cazul în care postul este titularizabil. Există cazuri în care cu medii de 9 şi peste 9, cadrele didactice nu se pot titulariza deoarece nu sunt posturi titularizabile, ci numai vacante. După soluţionarea contestaţiilor, rezultate finale se vor comunica pe data de 30 iulie, iar pe data de 31 iulie, va avea loc repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minim 7, pentru posturile la catedră pe perioadă nedeterminată.

Nicoleta Moraru

1 Comment

Adaugă comentariu