Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prima jumătate a acestui an, Direcţia Regională Timiş din cadrul ANCOM a efectuat de 382 de controale.

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii au acţionat în cele şapte judeţe din vestul ţării pe care le monitorizează, aplicând 14 avertismente şi şase amenzi în cuantum total de 30.000 de lei. 227 de controale au fost efectuate la titularii de licenţe de utilizare a frecvenţelor radioelectrice, dintre care 137 la furnizorii de servicii de radiocomunicaţii şi 90 la furnizorii de radio şi televiziune.

„În urma acestor acţiuni de control au fost aplicate zece avertismente şi cinci amenzi în valoare totală de 25.000 lei, printre care şi companiei Slag Recycling Entreprise S.R.L. din Caraş-Severin. Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea parametrilor tehnici prevăzuţi în licenţele de utilizare a frecvenţelor radio, respectiv licenţele de emisie, utilizarea frecvenţelor radio libere fără respectarea condiţiilor tehnice şi operaţionale necesare pentru evitarea interferenţelor prejudiciabile”, se precizează într-un comunicat al autorităţii.

Nouă controale au fost efectuate la furnizorii de internet şi 53 la furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale. Neregulile identificate au vizat, în general, utilizarea reţelelor de comunicaţii electronice pentru retransmisia serviciilor de programe audiovizuale şi pentru servicii de transmisiuni de date şi acces la internet cu încălcarea condiţiilor tehnice şi neintroducerea în contractele încheiate cu utilizatorii finali clauzele minime prevăzute de lege. 62 de acţiuni de control au vizat producătorii, importatorii şi distribuitorii de echipamente radio şi echipamente terminale de telecomunicaţii.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată o reducere a sancţiunilor aplicate de Autoritate. 28 dintre controalele efectuate de Direcţia Regională Timiş a ANCOM în prima jumătate a anului 2013 au fost în Caraş-Severin. Pe parcursul primului semestru al anului 2013 au fost realizate şi un număr de 2.453 de acţiuni de monitorizare a spectrului de frecvenţe, în urma cărora au fost depistate 157 de cazuri de emisii radioelectrice neautorizate, precum şi situaţii de nerespectare a condiţiilor din licenţele de emisie, autorizaţiile tehnice de funcţionare, licenţele de utilizare a frecvenţelor sau autorizaţiile de asignare a frecvenţelor.

Adaugă comentariu