Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În câteva luni, autobuzele transportului public de călători vor putea fi văzute din nou pe străzile Caransebeșului, după o pauză de mai bine de zece ani.

Reprezentanții municipalității au anunțat finalizarea licitației pentru cele opt mijloace de transport ce vor fi achiziționate în perioada următoare.

„ A avut loc licitația, există un câștigător, vom anunța în cel mai scurt timp, în mod oficial, condițiile de livrare ale celor șase autobuze și două microbuze. Sperăm ca acest transport în comun să vină, în principal, în întâmpinarea celor care locuiesc la periferia municipiului Caransebeș dar și a celor care, în mod special, doresc chiar din Centru sau din cartierele limitrofe zonei centrale să ajungă în zona Gării. În acest fel, vom avea în Caransebeș un transport operativ, ieftin, confortabil și modern”, a precizat primarul Marcel Vela.

Cele opt vehicule vor acoperi trei direcţii de mers, spre zona cartierelor Intrare Nord, Balta Sărată şi Gară – Şesu Roşu – Valea Cenchii. Pentru autobuzele și microbuzele care vor intra în administrarea operatorului local de salubritate și transport în comun Transal Urbis, municipalitatea a alocat 3,8 milioane lei de la bugetul local.

Lidia Almăjanu

2 Comments

  1. Stefan STEINER Reply

    Speram ca macar 2 autobuze sa fie adaptate si pentru persoanele cu handicap.
    Stefan STEINER
    presedinte AHN-CS
    vicepresedinte AHNRomania

  2. Primarul Vela a facut enorm de mult pentru Caransebes. Daca alti primari, sa zicem cel de la Herculane ar fi facut 1/4, alta era situatia acolo. Reabilitarea si construirea podurilor, asfaltarea, trotuarele, Biserica, spatii imense rezolvate juridic, rentabilizarea sectoarelor subordonate Primariei, apa, izvoarele…ENORM. Le atraga atentia fostilor ( 1980 – 1989) sa inceteze atacul parsiv la adresa Primarului daca nu vor sa ajunga sa privim cu lupa facturile semnate de ei ( 1990 -2014) si apoi chiar sa nu-si mai gaseasca casa….acasa!

Adaugă comentariu