Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – România a participat cu succes la Campionatul Balcanic de volei pe plajă pentru sportivi sub 23 de ani. Atât la masculin, cât şi la feminin, au evoluat sportivi legitimaţi la Universitatea Reşiţa.

Toate detaliile despre aventura de la Strumiţa, din Macedonia, ni le-a oferit antrenorul Dan Jitaru. „Ne-am deplasat în Macedonia, cu o echipă de fete şi una de băieţi, echipa României de fete fiind compusă din Cartiş Adriana Simina, componentă a Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa şi Pujky Denisa, componentă a Clubului Sportiv Municipal din Timişoara.

Echipa de băieţi a fost alcătuită din Bala Iulian Marian, component al Universităţii Reşiţa şi Miron Cătălin, component al CS Steaua Bucureşti. Fetele s-au calificat în semifinale, unde au întâlnit Albania, echipă care ne-a învins, astfel că România a disputat finala mică. Albania a avut un joc spectaculos, cu o apărare foarte bună şi a reuşit să ne surprindă în multe faze, aşa încât nu am reuşit să ne croim drum spre finala mare, pierzând semifinala şi luptând în finala mică cu Serbia II, echipă de care am dispus cu scorul de 2-0. Astfel, România a obţinut medaliile de bronz la Campionatul Balcanic U-23. Este de menţionat că fetele noastre sunt născute în 1995, ceea ce înseamnă că ele au 17 ani. Pentru vârsta lor, eu consider că a fost un rezultat bun, un rezultat pozitiv, care ne dă încredere că pe viitor vor putea să meargă din ce în ce mai sus“.

Dacă fetele s-au clasat pe locul al treilea, obţinând medaliile de bronz, în schimb pentru echipa de băieţi a cântat imnul. „Băieţii au reuşit să termine pe locul I în grupă, să câştige semifinala cu Bulgaria şi să joace finala cu Serbia, povesteşte Dan Jitaru. Echipa Serbiei, cu care ne-am întâlnit în această finală, a făcut un joc senzaţional, reuşind să contracareze o serie de atacuri, de mingi plasate de către echipa noastră, şi prin blocaje şi printr-o apărare spectaculoasă, dar am reuşit în fiecare set să ne concentrăm pe final şi să facem diferenţa la 2-3 puncte“.

Carmen Dobre