Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Omul de cultură a primit un semn de preţuire din partea bibliotecii bocşene, după o colaborare de aproape două decenii.

„La cei 70 de ani de viaţă şi cei aproape 20 de ani de colaborare rodnică, Biblioteca Orăşenească «Tata Oancea» şi Revista «Bocşa culturală» i-au oferit scriitorului şi editorului Gheorghe Jurma o plachetă omagială însoţită de o medalie în semn de mulţumire şi preţuire“, spune Gabriela Şerban, managerul bibliotecii bocşene, coordonator al publicaţiei „Bocşa culturală“.

Acţiunea a fost organizată joi, 19 februarie, sub cupola bibliotecii bocşene. În acest cadru, despre omul de cultură Gheorghe Jurma, despre cărţile sale şi prietenia sa cu Bocşa a vorbit Gabriela Şerban. A fost lansat volumul „Ce lăsăm în urma noastră? – Gheorghe Jurma în dialog cu Titus Crişciu“, purtând semnătura publicistului Titus Crişciu, despre care au vorbit atât autorul, cât şi prof. Ana Kremm.

Deşi publicul nu a fost unul numeros, elevii prezenţi au fost bucuroşi de întâlnirea cu Gheorghe Jurma şi cărţile sale, iar „La mulţi ani!“-ul intonat de toţi participanţii a transformat întâlnirea într-una de suflet. Organizatorii au felicitat-o cu prilejul aniversarii zilei de naștere pe prof. Stela Boulescu, o colaboratoare din mediul şcolar a bibliotecii, şi i-au oferit flori, în aplauzele celor mici.

Adaugă comentariu