Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pragul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Primăvara“ a fost trecut, zilele trecute, de membrii Clubului Rotaract din Reşiţa, care le-au înmânat kiturile vizuale atât de necesare copiilor diagnosticaţi cu autism din cadrul centrului.

Aceste kituri au fost achiziţionate de către tinerii din cadrul clubului reşiţean cu banii pe care i-au strâns în urma balului caritabil Filantropica Rotaract, acţiunea reprezentând de fapt ultima fază a proiectului. „Am adus la îndeplinire unul dintre principalele obiective ale balului caritabil Filantropica Rotaract, ajuns la cea de-a patra ediţie, fapt ce reprezintă pentru noi o bucurie să le putem oferi acestor copii chiturile vizuale cu rol educativ, care le sunt atât de necesare. De asemenea, am profitat de ocazie, fiind în preajma Zilei Copilului, să le oferim tuturor copiilor din centru câte o mică atenţie“, spune Ingridt Bulgaru, preşedintele clubului reşiţean.

La ora actuală, centrul are, în total, 70 de copii, un număr de aproximativ 30 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu autism. În afara seturilor cu rol educaţional, diferenţiate pe grade de autism şi pe vârste, cei mici au avut parte şi de facepainting, şi au primit în dar fructe, dulciuri şi jucării de la organizatori.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu