Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O parte dintre angajaţii societăţilor reşiţene Pieţe SRL şi CET 2010 se află, potrivit municipalităţii, la răscruce de drum.Starea de insolvenţă de la Pieţe şi modernizările făcute în ograda CET 2010 încep să-şi spună cuvântul asupra volumului de personal al celor două societăţi reşiţene. Iar aleşii reşiţenilor şi-au dat girul, în cea mai recentă şedinţă ordinară de consiliu, asupra noilor organigrame şi state de funcţii. Ambele documente prevăd reduceri de personal…

Vor trece în şomaj pentru că sunt puncte de vedere însuşite de consiliul local şi, bineînţeles de conducerile şi de la Pieţe, dar şi de la CET, explică Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Au posibilitatea, dacă doresc, să treacă la Direcţia de Întreţinere a Patrimoniului, unde mai sunt posturi deficitare. Ştiţi, am luat şi Cimitirele în administrare de la societatea Brantner, există posibilitatea de a lucra în continuare. Au posibilitatea să opteze pentru şomaj sau să lucreze la Direcţia de Întreţinere a Patrimoniului. Este vorba undeva la 26 de persoane, din câte ştiu, la Pieţe, şi circa peste 50 la CET“.

Potrivit documentelor ce au trecut prin mâna aleşilor locali, SC Pieţe Reşiţa SRL avea aprobate 59 de posturi, ce vor fi reduse cu un număr de 35, urmând să rămână 24 de posturi. Totuşi, întrucât pe cele 59 de posturi erau angajate doar 42 de persoane, reducerea va afecta 18 persoane.

În ceea ce priveşte CET 2010 Reşiţa SRL, personalul va fi redus la 109 angajaţi. Trebuie precizat că, potrivit declaraţiilor oficiale, anul trecut, societatea avea 188 de angajaţi, ceea ce înseamnă că măsura va afecta 79 de persoane.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu