Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta le spune primarul Mihai Stepanescu celor de la CET 2010, care consideră că au câştigat termia.Nu mai puţin de trei licitaţii publice au fost organizate deja pentru atribuirea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Reşiţa. Una la finele anului trecut, alta în 30 decembrie, iar ultima în primele zile ale lui ianuarie.

Administratorul CET 2010 s-a plâns de faptul că municipalitatea a fixat acel termen de 30 decembrie pentru licitaţie într-o perioadă când mai toată lumea stă acasă şi se pregăteşte de sărbători. Cine a stabilit termenul? Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, spune că n-are nicio legătură cu termenul de 30 decembrie, care a fost fixat de o comisie care este constituită la nivelul municipalităţii.

Totuşi, reprezentanţii CET 2010 au ajuns la licitaţie şi, pentru că nu exista nicio contraofertă, au fost chemaţi şi la începutul acestei luni, pentru negocieri directe.

Aurel Marinescu explică: „În urma scoaterii la licitaţie a serviciului am fost singurii care ne-am prezentat. La al treilea termen s-a trecut la negociere directă. Am fost declaraţi eligibili, după care s-a trecut la analizarea ofertelor tehnice şi economice. Legea prevede ca în termen de trei zile să primim o informare dacă am fost câştigători sau nu“.

După acest pas, trebuia emis un raport de evaluare către consiliul local, pentru ca acesta să hotărască încheierea contractului. Potrivit lui Aurel Marinescu, raportul de evaluare a fost deja întocmit, ceea ce înseamnă că s-a trecut la paţii următori prevăzuţi de procedură. Cu alte cuvinte, CET 2010 a câştigat licitaţia.

Şi totuşi, primarul Reşiţei este de o cu totul altă părere. Mihai Stepanescu spune nu doar că societatea nu a câştigat licitaţia, ci că s-ar putea să nici nu fi avut dreptul să participe la proceduri. De ce? Pentru că avea datorii. „Am solicitat autorităţilor abilitate în domeniu să ne spună dacă o societate care înregistrează datorii, aşa cum este CET 2010, avea dreptul să participe la licitaţie, a precizat Stepanescu. Este vorba totuşi despre atribuire a unui serviciu public.“

Primarul a mai precizat faptul că personalul societăţii este mult supradimensionat şi că, dacă nu apare alt operator, se gândeşte chiar la transformarea acesteia în serviciu al primăriei.

Antoniu Mocanu