Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Eleva prof. Iuliana Popescu s-a impus în probele de 1.500 şi 3.000 de metri plat.Complexul Sportiv Naţional din Bucureşti a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, întrecerile primei etape din cadrul Campionatelor Naţionale de atletism pentru juniori, ediţia 2013. Printre concurenţi s-au aflat şi patru componenţi ai Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş.

Performera rundei inaugurale a „naţionalelor“ a fost Loredana Cimpoieru care, deşi este în primul an al junioarelor III, şi-a disputat întâietatea cu partenere chiar şi cu trei ani mai mari. Cu toate acestea, a câştigat probele de 1.500 şi 3.000 de metri plat. Două curse bune a făcut şi sora sa Nicoleta Cimpoieru, obţinând locul 10, la 800 m plat, şi locul 13, la 400 m plat.

În confruntările băieţilor, pregătiţi de prof. Luminiţa Hamat, Andrei Mirea s-a situat pe locul 17, la 3.000 m plat, şi pe 27, la 1.500 m plat, iar Andrei Lucaci a ocupat locul 24, la 400 m plat. Din păcate, tânărul atlet s-a accidentat în prima zi de concurs şi a ratat startul la 200 m plat.

„Pe lângă cele două locuri întâi, apreciem că timpii realizaţi de Loredana au fost foarte buni, ne-a declarat prof. Iuliana Popescu, şeful Catedrei de Atletism a C.S. Şcolar Caransebeş. Pe Nicoleta nu am forţat-o, şi am înscris-o la probe mai scurte. Dar, la finală, probabil că va alerga şi ea probe mai lungi, fiindcă este aproape, ca valoare, de Loredana Cimpoieru“.

Adaugă comentariu