Caraş-Severin, Romania

Ea nu vizează însă faptul că s-au tot furat cheile, că s-au rupt în uşi ori că unii le-au băgat din instinct în buzunar, ieşind cu ele din magazin!

Într-una din zile, femeia a intrat într-unul dintre complexele comerciale din zona centrală şi, pentru că avea bagaje, şi le-a lăsat într-unul dintre dulapurile special destinate acestui scop, pe care l-a încuiat, plecând liniştită la cumpărături. La întoarcere, şi-a luat bagajul şi a ieşit pe uşă. Abia apoi şi-a dat seama că din geanta pe care o lăsase în dulap îi lipsea unul dintre portmonee, dar nu cel cu bani, pe care-l păstrase, pentru a plăti cumpărăturile, ci cel cu actele, pe care-l lăsase la bagaje.

-a întors la magazinul cu pricina şi i-a sesizat problema uneia dintre casiere care – deşi centrul comercial era supravegheat video iar autorul putea fi identificat, i-a explicat femeii că ei, ca angajaţi, n-au nici o vină, pentru că de fapt oricare dintre cheile de la dulapuri deschide toate încuietorile acestora. Şi pentru că acest lucru pare incredibil, am fost şi noi la magazinul cu pricina, unde am verificat două dintre chei. Ce-i drept, în cele câteva încercări pe care ni le-am putut permite, doar unul dintre dulapuri nu s-a deschis cu cheile folosite.

Oricum, protagonista incidentului a spus că nu a reclamat furtul, pentru că ar fi avut de dat tot felul de declaraţii şi ar fi stat mai mult după eliberarea anumitor acte, aşa că le-a declarat pierdute. Şi nu a cerut magazinului nici o altă explicaţie sau despăgubire, dar a vrut să tragă un semnal de alarmă pentru ca oamenii să fie atenţi atunci când îşi lasă lucrurile în condiţii similare.

 Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu