Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bilanţul anului 2014 arată, pentru al patrulea an consecutiv, scăderea accidentelor grave pe şoselele cărăşene.

Potrivit Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, anul trecut a reprezentat, prin prisma datelor cuprinse în bilanţ, unul mai bun decât cei anteriori.

„Am înregistrat scăderi la marea majoritate a indicatorilor privind numărul şi consecinţele accidentelor. E al patrulea an, după ce 2010 a fost luat ca şi an de referinţă. Statul român s-a angajat în baza directivelor europene ca, până în 2020, să reducă mortalitatea rutieră cu 50% pe șoselele noastre. Noi sperăm să atingem acest obiectiv, chiar dacă toţi ne-am dori să nu avem vreo victimă. Şi asta cu toate că noi, poliţiştii rutieri, nu suntem nici pe departe atâţia câţi ar trebui să fim pe o reţea de drumuri naţionale care măsoară aproximativ 600 de kilometri. Ne lipsesc lucruri din infrastructura din alte ţări cum ar fi camere de supraveghere fixe în zonele cu potenţial pericol, instalaţii inteligente de dirijare a traficului etc.“, ne-a declarat comisarul şef Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Rutier.

Cifrele arată că, pe parcursul anului trecut s-au produs, pe şoselele cărăşene 315 accidente cu victime, cu 23 mai puţine decât în anul anterior. Accidentele grave au scăzut cu unul faţă de 2013 şi cu opt faţă de anul de raportare 2010. Principala cauză a accidentelor rămâne nerespectarea regimului legal de viteză, chiar dacă, pe acest segment se înregistrează, comparativ, o scădere de la 85 la 69 de astfel de evenimente. Pe tot parcursul anului trecut au fost reţinute 1.397 de permise de conducere, cele mai multe (384) pentru depăşiri neregulamentare.

1 Comment

  1. Asfaltul nu e sigur pentru ca circula tot felul de tembeli prin Resita. Cu masini inmatriculate in Bulgaria, fara placute de inmatriculare sau ilizibile ii vezi cum trec pe rosu sau prin fata pietonilor pe treceri.

    Un exemplu e unul cu un soi de Audi TT inmatriculat in Bosnia (probabil), cu toba modificata, care o arde toata ziua prin centru.

    Propun un pariu: cine dispare mai repede? Politia ii ridica pe astia sau DNA pe politistii spagari si incompetenti care lucreaza in Resita? Ieri in Timisoara, maine in Resita? Eu sper, sincer merita!

Adaugă comentariu