Caraş-Severin, Romania

SICHEVIŢA – Modernizarea celor aproape opt kilometri de drum va fi posibilă începând de anul viitor, graţie unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Procedurile de atribuire a lucrării s-au finalizat de curând, urmând ca, de săptămâna viitoare, primarul comunei Sicheviţa, Nicolaie Kramer, să semneze şi ordinul de începere a lucrărilor.

„Am terminat licitaţia pentru legătura cu Şopotu Nou. Vorbim de un tronson de aproximativ opt kilometri şi este pentru prima dată când pe acest drum se va turna asfalt, lucru care ne bucură extrem de mult. Finanţarea pentru această lucrare vine de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală II. Am semnat contractul cu firma care a câştigat licitaţia. Aceasta este din Caraş-Severin, din comuna Buchin, şi urmează să-i predăm săptămâna viitoare lucrarea. Firma are la dispoziţie şase luni pentru a finaliza drumul. Până nu se pune vremea rea, îl pregătesc, iar din primăvară îl vor asfalta. Costul lucrării se ridică la 2.300.000 de lei“, ne-a declarat Nicolaie Kramer.

Cel mai probabil, din primăvară, vor demara şi lucrările de extindere a reţelei de canalizare în Sicheviţa şi în satul Gornea, aparţinător comunei. Nicolaie Kramer vorbeşte despre şase kilometri de reţea nouă, care va fi introdusă pe toate străzile laterale din cele două localităţi. Şi această investiţie este posibilă tot datorită unei alocări financiare venite prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală II. „Reţeaua de canalizare este funcţională de anul trecut, însă nu am avut abonaţi mulţi, pentru că nu a fost conducta băgată în toată comuna. Tot pe PNDL II am reuşit să atragem fonduri şi pentru extinderea ei. Staţia de epurare există şi este funcţională, la fel cum este şi reţeaua de alimentare cu apă, care nu ne-a făcut probleme de la inaugurarea ei“, a mai precizat primarul din Sicheviţa.