Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tinerii interesaţi de iniţierea în aceste domenii îşi pot stâmpăra setea de cunoaştere cu prilejul unei tabere.

O tabără de iniţiere în domeniul fotografiei, cineamatorismului şi actoriei va fi organizată, în perioada 14-18 august, pe Muntele Semenic, de către Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, împreună cu Asociaţia Cogito şi cu Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu”.

„Participanţii la atelierul de fotografie pot învăţa despre modul de funcţionare al unui DSLR, modurile de fotografiere, luminozitate, expunere, sensibilitate ISO, aspectul imaginii, balansul de alb şi nu numai. Atelierul de cineamatorism oferă posibilitatea celor interesaţi să afle mai multe despre evoluţia aparatelor de filmat, să lucreze cu camere de filmat pe pelicula de 16 mm, să înveţe tehnici de lucru cu măştile pentru efecte speciale, precum şi noţiuni de bază privind modul de developare şi proiecţie a peliculei de 16 mm. În cadrul aceluiaşi eveniment, va fi organizat şi un atelier de actorie coordonat de un actor profesionist”, ne informează Adela Maria Berbentia, directorul Casei Culturale Studenţeşti.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu