Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe B-dul Republicii din Reşiţa, între fosta clădire a Poştei şi ieşirea spre Câlnic ne-au sesizat telefonic faptul că muncitorii care reabilitează bordurile au scos din rădăcini arborii de pe marginea şoselei iar la alţi copaci au rămas cu rădăcinile în aer.

În baza sesizărilor telefonice ale cetăţenilor indignaţi, am solicitat poziţia oficială a Primăriei Reşiţa.

„Am convocat administratorii şi preşedinţii asociaţiilor de locatari, m-am deplasat cu factorii de răspundere din primărie, din serviciile şi direcţiile aparatului propriu ale Consiliului local, şi am analizat fiecare situaţie aparte, în prezenţa constructorului, vizavi de derularea lucrărilor investiţionale pe B-dul Republicii. Au fost abordate atât problemele care ţin de partea carosabilă, partea pietonală, de zonele verzi, situaţii aparte care ţin de reţelele de gaz. Eu cred că unele exemplare lemnoase ar dăuna în continuare, pentru că se dezvoltă sistemul radicelar. Am căzut de comun acord cu cetăţenii prezenţi acolo că avem de ales între două oportunităţi: să lăsăm exemplarele lemnoase care au rădăcini proeminente să vegeteze în continuare sau să le înlocuim cu exemplare mai tinere, decorative, să câştigăm timp, pentru că dezvoltarea acestora presupune o perioadă mai lungă, de 15-20 de ani, să capete rădăcini care să dăuneze eventual atunci“, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Flavius Rotariu

3 Comments

  1. si pe bd alexandru ioan cuza au fost scosi din radacina vechii arbori si au fost plantati altii.. o treaba buna  

    •  Ati vazut cum aratau vechii arbori si mai ales ati vazut cum arata astia noi platati, „treaba buna” cum ziceti??
      Majoritatea sunt ofiliti, daca nu morti debinelea, prost plantati si lasati de izbeliste apoi!!
      Aduceti-va aminte ce ati invatat la scoala, cat timp ii trebuie unui lastar sa ajunga ca cei care au fost pe Cuza, ca sa respire aer curat si nepotii dvs., la copii e prea devreme !!

  2.  Da ma treaba buna… specialistiki astia asfalteaza pe ploaie… asfalteaza numai ziua sa-ncurce lumea… vezi scoarul din Moroasa nu-s in stare sa toarne o mana de asfalt de vreo 2 luni iti rupi masina in craterele lor… sens giratoriu la Gara de Nord (al dracu trafic)…sau vezi la policlinica banda cum vii de la Nera spre Lupac e ditamai canalul in mijlocul drumului dar pe semne ca acest constructor a fost destept iar cel ce a receptionat lucrarea a fost prost de bubuie… numai la noi su nust in stare sa aduca canalele la nivelul asfaltului! Mai vrei lucruri bune?

Adaugă comentariu