Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Reşiţei a convocat o şedinţă extraordinară pentru a rezolva probleme urgente ale urbei.O nouă şedinţă de consiliu local, de această dată una extraordinară, s-a derulat marţi, 4 iunie, în palatul administrativ municipal reşiţean. „Am convocat consilierii locali într-o şedinţă extraordinară pentru că se impunea să fie analizate o serie de proiecte importante pentru comunitatea reşiţeană, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. În primul rând, a fost analizat şi aprobat un proiect premergător desfăşurării licitaţiei de extinderie a reţelelor de apă şi canalizare în zone ale municipiului Reşiţa. Iată că după acest pas, societatea AquaCaraş, operatorul judeţean, ar putea să scoată la licitaţie desfăşurarea în perioada imediat următoare a lucrărilor de reparaţii şi de extindere a reţelelor de apă şi de canalizare. Este vorba de zonele periferice, iar din cele patru-cinci cartiere şi satul Moniom este abordată în proiect zona Ţerovei, respectiv Câlnicul. Circa 46 km de conducte vor constitui noul sistem de canalizare, circa 16 km de reţea de apă sunt cuprinşi în acest proiect, patru staţii de pompare apă potabilă, nouă staţii de pompare apă uzată şi alte lucrări de reparaţii. Celelalte cartiere le-am cuprins într-un masterplan cu societatea AquaCaraş, iar începând cu 2014 sper eu să ne bucurăm de implementarea acestor proiecte. Mă refer la Doman, Secu, Cuptoare şi satul Moniom“.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi alte proiecte de hotărâri, printre care au figurat „Zilele Reşiţei“ şi rectificarea bugetului local pentru a face posibilă pavazarea curţilor interioare şi a aleilor de acces de la instituţiile de învăţământ care au cucerit titlul de „Şcoală Europeană“, fiind vorba despre şcolile gimnaziale 2, 7 şi 12, precum şi de Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“.

Antoniu Mocanu

4 Comments

  1. in pahar,cu apa rece…si primarul,sa se-nnece/ca-i mai scumpa decat vinul/fac ce vor,e MUT romanul!!!!!!!!!ce-ar fi sa ne lase-n…pace?si-n p…la noastra sa plece?????????

  2. Esti jenibil domnu gigolo de cartier, tragea-ti-ai apa in muian, de cand ne minti la Moniom ca ne bagi apa?! Nu te mai cred, nici daca vii ca pompieru cu teava in mana pana la poarta mea!

Adaugă comentariu