Caraş-Severin, Romania

CORNEA – Mai multe proiecte privind modernizarea infrastructurii locale se derulează în comuna Cornea. Dacă problema apei potabile la Cornea, dar şi în cele două sate aparţinătoare, Cuptoare şi Cruşovăţ, a fost rezolvată încă de acum cinci ani, prin Programul SAPARD, în viitorul apropiat, administraţia locală va inaugura un proiect la fel de important pentru comunitatea de aici, ca şi cel cu apa.

Este vorba despre reţeaua de canalizare, o amplă lucrare la Cornea, ce a fost extinsă şi în satele Cruşovăţ şi Cuptoare. Despre toate acestea ne-a vorbit viceprimarul Meilă Rujan, cel care ne-a declarat că meritul aparţine întregii echipe de la primărie, fără de care proiectele nu ar fi prins contur. „Da, e adevărat, mai avem puţin şi rezolvăm şi problema canalizării în comună. De altfel, un proiect foarte important pentru locuitorii de aici. Lucrarea de la Cornea este realizată în proporţie de 90%, în timp ce la Cruşovăţ şi Cuptoare echipa are şi mai puţin de lucrat“, a subliniat viceprimarul.

Tot de la Meilă Rujan am aflat că, de anul viitor, la Cornea va funcţiona şi primul centru after-school, o investiţie ambiţioasă derulată prin fonduri europene, unde elevii ciclului primar vor rămâne după ore pentru a-şi face lecţiile supravegheaţi de un dascăl, şi vor primi şi o masă caldă.

Tot în derulare se află şi proiectul privind reabilitarea drumurilor din cele trei localităţi, lucrări care se vor finaliza în prima jumătate a anului viitor.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu