Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ziua de vineri, 20 iunie, a răsunat de veselie în Caraş-Severin.

Printre flori, profesori şi părinţi, elevii şi preşcolarii din judeţ şi-au luat rămas bun de la anul şcolar 2013-2014. Ca şi în anii precenţi, festivitatea de închidere a anului şcolar a inclus şi premierea elevilor cu rezultate deosebite atât la învăţătură cât şi la concursurile şi olimpiadelor şcolare.

De asemenea, festivitatea de premiere a fost completată de predarea Cheii Şcolii reprezentanţilor claselor a VII-a, de către absolvenţii clasei a VIII-a. Şi elevii Colegiului Naţional Traian Lalescu au marcat finalul anului şcolar. Sute de medii peste nouă şi tot atâtea premii au fost obţinute de tinerii reşiţeni. Dacă pentru colegii mai tineri ziua de vineri a marcat începutul vacanţei de vară, pentru absolvenţii clasei a VIII-a aceasta se va amâna cu o săptămână.

De luni, 23 iunie, tinerii vor susţine examenul de Evaluare Naţională, probe ce se vor încheia miercuri, 25 iunie, cu examenul scris la Matematică. Şi elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a mai au de aşteptat până la vacanţă. După trei probe orale, aceştia vor susţine în intervalul 23-27 iunie ultima probă de competenţe, la limba străină.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu