Analizele, decontate intreit - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Suma prevăzută în bugetul acestui an în contractul cadru pentru investigaţiile paraclinice este mai mare.

Contractele semnate de către Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate cu furnizorii de servicii de acest gen sunt la o valoare mult crescută faţă de cea de anul trecut, la aproximativ de trei ori mai mare.

„Avem fonduri de aproape 400.000 de lei lunar, ceea ce reprezintă o creştere serioasă. Motivaţia acestui lucru este legată de faptul că se insistă atât pe prevenţie, cât şi pe o diagnoză corectă, lucruri care duc la economii serioase în ceea ce priveşte cheltuielile cu spitalizarea. Şi în ceea ce priveşte acest segment am avut o întâlnire recentă la Bucureşti, cu conducerea CNAS, în care s-a precizat că se doreşte introducerea listei de aşteptare online, pentru transparenţă“, ne-a delcarat Tudoriţa Nicula, preşedintele director general al Casei judeţene de Asigurări de Sănătate.

În reptate rânduri, pentru efectuarea unor analize s-a creat o listă de aşteptare până la sosirea fondurilor necesare. Or, în cazul unor investigaţii costisitoare, respectiva listă ar putea fi consultată de către pacient de acasă, în aşa fel încât să poată să se prezinte în timp util pentru efectuarea lor. Cât despre rectificări bugetare pe parcursul acestui an, ele reprezintă o certitudine, deoarece sumele prevăzute în contractul cadru cu spitalele cărăşene doar până în luna octombrie.

Flavius Rotariu