Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Alin Stîngu, Albert Drăgoi, Ionel Văduva, Anca Tecliș și Daniel Pădurean sunt șahiștii reșițeni care au participat la Campionatul European de juniori, desfășurat în perioada 31 iulie – 5 august, la Oradea. Sportivii din Reșița au avut evoluții foarte bune, dar Alin Stîngu s-a evidențiat prin clasarea pe locul 10 în ierarhia europeană de șah rapid, la grupa de vârstă 10 ani.

„Trebuie să subliniez evoluția excelentă a lui Alin Stîngu la concursul de șah rapid, pornit inițial cu rangul de concurs 20. A avut o evoluție excelentă, a realizat 6 puncte din 9 și în final s-a clasat pe locul 10. Cred că această clasare în primii 10 jucători ai continentului, la categoria lui de vârstă, nu este un lucru ușor. Pot spune că această clasare este chiar o performanță. Pot spune că toți juniorii au crescut și se vede mâna maestrului Valeriu Grozav, cel care îi pregătește și instruiește pentru accesul la performanță. Începem să scoatem capul în lume, să se vorbească despre Reșița nu doar la campionatele naționale, ci și la cele internaționale. Sperăm că acești juniori vor continua evoluția ascendentă. Această deplasare la Campionatul European a fost realizată datorită sprijinului acordat de Primăria Reșița și a Consiliului Județean. Urmează pentru noi o binemeritată vacanță, iar din septembrie vom începe din nou pregătirea”, a declarat Mihai Bolintinș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

alinstingu

Tânărul șahist reșițean, Alin Stîngu, a spus după competiție: „A fost un turneu greu, dar am reușit să ma clasez în primii 10. Pot spune că mă așteptam să obțin acest rezultat, pentru că am crescut mult în acest sport și am învățat lucruri noi alături de Valeriu Grozav. Cred că șahul este frumos deoarece, îți pune mintea la contribuție”.