Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Amenzi de zeci de mii de lei au fost aplicate de poliţişti, majoritatea pentru vitezomani.

Poliţiştii de ordine publică şi cei rutieri cărăşeni au desfăşurat acţiuni pe toată durata weekendului trecut pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a consumului de alcool. Au fost constatate opt infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constând în conducere fără permis, conducerea unor autovehicule neînmatriculate şi având o concentraţie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (cinci permise reţinute).

Totodată, au fost aplicate şi 493 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 339 pentru depăşirea limitei legale de viteză, două pentru depăşiri neregulamentare şi 149 pentru alte abateri de la normele rutiere. Poliţiştii au testat cu aparatul alcooltest 415 de şoferi, trei dintre aceştia fiind sancţionaţi contravenţional întrucât rezultatele au fost pozitive.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la aproximativ 90.000 lei. De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost reţinute şi patru permise de conducere, unul pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, două pentru depăşiri neregulamentare şi unul pentru o altă abatere.

Flavius Rotariu