Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cele aproape 500 de familii reşiţene care au beneficiat efectiv de căldură şi apă caldă de la vechiul CET au rămas acum fără surse de încălzire, în aşteptarea ajutorului de urgenţă.

„Am aflat de la Ministerul Protecţiei Sociale faptul că este o problemă, s-a amânat analizarea proiectului în şedinţă de Guvern cu privire la banii pentru 499 de familii. Mai este un caz similar în ţară, dar n-au finalizat absolut totul, au fost date nişte explicaţii, iar luni va veni doamna ministru al Muncii, Rovana Plumb. Va fi prezentă aici şi cu siguranţă ne va spune dânsa mai multe. În orice caz, eu mulţumesc Guvernului României şi doamnei ministru pentru ajutoarele deja acordate, cele două milioane de lei pentru centralele pe care noi le-am pus la şcoli, şi totodată pentru faptul că toate avizele au fost favorabile. Nu mai ţine de dânsa, decât la nivel propriu, pentru că şi dânsa reprezintă un vot în Guvern. Dar proiectul a ajuns la Ministerul Finanţelor şi se aşteaptă acolo şi o ultimă propunere din partea altei comunităţi“, spune Mihai Stepanescu.

Ajutoarele de urgenţă solicitate de municipalitatea reşiţeană pentru familiile care au fost branşate la vechiul sistem de termoficare, care vor fi sprijinite material să-şi achiziţioneze centrale sau boilere, în funcţie de necesităţi.

4 Comments

 1. butaru nmarin Reply

  c ere-ti si va ve-ti avea! Daca caveau in plan normal intins pe 1, 2, 3, ani erau bani! dar asa, guvernul e de vina!….

 2. 1000 de famili de resiteni fosti abonati la CET Energoterm Resita nu au apa cada si nici caldura din Aprilie 2014.
  Intre timp CET numai exista La farsitul lunii August 2014 au fost terminate anchetele sociale pentru constatarea persoanelor care vor primi ajutor pentru centrala termia unica iar lista a fost trimisa la Guvern.
  De atunci nu s-a mai miscat nimic, din cand in cand cate o promisiune de la primarul orasului in rest nimic.
  In 19.10.2014 primarul Resitei declara:
  „Am aflat de la Ministerul Protecţiei Sociale faptul că este o problemă, s-a amânat analizarea proiectului ….. iar luni va veni doamna …, Rovana Plumb. Va fi prezentă aici şi cu siguranţă ne va spune dânsa mai multe. Nu mai ţine de dânsa, decât la nivel propriu, pentru că şi dânsa reprezintă un vot în Guvern. ”
  In 20.10.14 doamna Plumb a facut o vizita electorala la Resita, nici un cuvant despre ajutor de la Guvern

  • La Bucuresti oamenii au ramas fara caldura cateva zile incepand cu 30.09.14
   La sedinta de guvern din 07.14 domnul Ponta declara:
   “Văd că cei de acum nu au înţeles că, blocându-l pe Sorin Oprescu, de fapt blochează bucureştenii şi cred că e un lucru foarte rău.”
   La sedinta de guvern din 15 Oktombrie 2014 domnul primar Oprescu a fost „invitat de onoare“
   Domnul Ponta declara:
   “Şi eu mă bucur că rezolvăm o problemă importantă pentru capitala ţării. În egală măsură, domnul vicepremier Dragnea va face centralizarea şi a altor probleme urgente din alte oraşe şi avem grijă ca şi anul acesta, ca şi în 12, şi în 13, să nu îngheţe oamenii în care din cauza diverselor probleme moştenite de-a lungul timpului.”
   La sfarsitul declaratiilor de presa Ponta: “Bun. Atunci mulţumesc celor de la presă. Îl conduc pe primarul general şi dumneavoastră, între timp, luaţi-vă toate avizele pe ce a mai rămas de discutat.”
   Presa de azi:Bugetul Capitalei, suplimentat cu 85 mil. pentru caldura si apa calda

Adaugă comentariu