Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă în alţi ani numărul de doze de vaccin antigripal a fost insuficient pentru a acoperi necesarul cartagrafiat în judeţul Caraş-Severin, în acest an, Ministerul Sănătăţii a asigurat întreg necesarul, în patru tranşe.

În prima tranşă s-au primit 390 de doze, acestea fiind destinate personalului medical din sistem, cea mai expusă. Tranşa a doua a sosit joi, 17 octombrie 2019, la Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin: „Pentru tranşa a doua, a specificat directorul DSP CS, Dănilă Miloş, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Caraş-Severin un număr de 3870 de doze de vaccin antigripal. Precizez că vor urma alte două tranşe, respectiv tranşa a treia, în care vom primi 3880 de doze şi tranşa a patra, în care ne sunt repartizate 3490 de doze. Până în data de 15 noiembrie vor fi livrate către judeţul nostru toate dozele de vaccin antigripal transmise de către Ministerul Sănătăţii“.

Miloş a mai spus că, în anii anteriori, DSP CS a primit un număr de până la 6000 de doze, iar în 2018 şi 2019 dozele au fost suplimentate, ajungând aproape de necesarul de acoperit în judeţ, şi-anume, 13.800 de doze. Acesta este necesarul rezultat la ultima cartagrafiere în judeţ.

A.G.