Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Jurnal de Caraş-Severin şi CAON vă prezintă cele 28 de unităţi şcolare după procentul de promovabilitate.

Rezultatele parţiale la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au fost afişate, duminică, la toate liceele din judeţ. Luni, 9 iulie, tinerii nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii, ce urmează a fi rezolvate în perioada 10-12 iulie, în alt judeţ.

În Caraş-Severin au fost depuse 579 de contestaţii în cele trei centre de evaluare. Dintre acestea, 190 de lucrări au fost contestate de către elevi din Moldova Nouă, Bocşa, Oraviţa, Mehadia şi Bozovici, iar din Reşiţa, 224 de tineri şi-au contestat nota obţinută la Bac.

De asemenea, centrul de evaluare destinat elevilor din Oţelu Roşu, Caransebeş şi Teregova a înregistrat 165 de nemulţumiri. Conform vicepreşedintelui comisiei judeţene de Bacalaureat, prof. Ioan Chiosa, numărul contestaţiilor a scăzut faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 906 cereri de recorectare a lucrărilor. Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de Bacalaureat la nivelul judeţului este de 30,25% înainte de contestaţii, mai mare faţă de anul trecut când au promovat examenele de sfârşit de liceu 24,82% dintre absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a.

Cu toate acestea, numărul unităţilor şcolare cu procent de promovabilitate 0 a crescut în 2012 de la trei la şase. Dacă Grupul Şcolar Industrial Bocşa s-a menţinut pe lista liceelor fără nici un elev admis la Bacalaureat, Grupul Şcolar Agricol Oraviţa (1.03%) şi Grupul Şcolar de Transporturi Auto Caransebeş (1.11%) au avansat.

În acest an, un procentaj de promovabilitate 0 au obţinut şi Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa, Liceul Bilingv Româno-Croat Caraşova, Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu“ Prigor, Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ Teregova şi Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini Caransebeş. Cea mai mare medie în Caraş-Severin este de 9,96 şi a fost obţinută de eleva Raluca Maria Mazilu, absolventă a Liceului Teoretic „Tata Oancea“ din Bocşa.

În schimb, cea mai mică notă cu care au promovat tinerii cărăşeni este 6,00. Şapte absolvenţi de liceu au obţinut această medie în urma susţinerii probelor de Bacalaureat. În ceea ce priveşte numărul elevilor eliminaţi din examen, în judeţul Caraş-Severin au fost înregistraţi 14 tineri.

Dintre aceştia, trei sunt absolvenţi ai Liceului Teoretic „Eftimie Murgu“ Bozovici, câte doi de la Liceul Bănăţean Oţelu Roşu, Grupul Şcolar „Mathias Hammer“ Anina şi Grupul Şcolar Industrial Moldova Nouă. De asemenea, câte un absolvent de liceu de la Colegiul Tehnic Reşiţa, Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ Reşiţa, Liceul „Hercules“ Băile Herculane, Liceul Teoretic „General Dragalina“ Oraviţa şi Grupul Şcolar Industrial Bocşa au fost eliminaţi din examene pentru tentativă de fraudă. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 13 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Candidaţii care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă.

Lavinia Predescu

 

Procentaj Bacalaureat 2012. Sesiunea iunie-iulie, înainte de contestaţii

 

Liceul Teologic Baptist Reşiţa 82,76;

Liceul de Artă „Sabin Păuţa“ Reşiţa 81,82;

Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa 80,22;

Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa 74,19;

Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa 71,43;

Liceul Teoretic „Traian Doda“ Caransebeş 66,39;

Liceul Teoretic „Tata Oancea“ Bocşa 56,73;

Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ Reşiţa 54,78;

Liceul Teoretic „General Dragalina“ Oraviţa 43,86;

Seminarul Teologic Licea Ortodox „Episcop Ioan Popasu“ Caransebeş 40,44;

Grupul Şcolar Industrial Moldova Nouă 32,56;

Liceul Bănăţean Oţelu Roşu 27,92;

Liceul Teoretic „Eftimie Murgu“ Bozovici 25,22;

Liceul „Hercules“ Băile Herculane 14,74;

Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa 14,05;

Grupul Şcolar „Mathias Hammer“ Anina 6,58;

Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Haţeg“ Mehadia 4,49;

Grupul Şcolar Forestier Caransebeş 3,25;

Colegiul Tehnic Reşiţa 1,57;

Grupul Şcolar de Transporturi Auto Caransebeş 1,11;

Grupul Şcolar Agricol Oraviţa 1,03;

Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa 0;

Grupul Şcolar Industrial Bocşa 0;

Liceul Bilingv Româno-Croat Caraşova 0;

Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu“ Prigor 0;

Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ Teregova 0;

Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini Caransebeş 0.

4 Comments

 1. Silvia Nicolaescu Reply

   La Liceul Traian Vuia, pentru elevii din promoţia 2012,

  promovabilitatea a fost de 80,95% DIFERENŢIATĂ astfel:

  – teoretic : 95,65%
  – sportiv : 41,17%

  Multumesc

  • Silvia Nicolaescu Reply

     Imi cer iertare daca am produs o dezinformare dar procentele anterioare sunt rezultatul unei analize INTERNE si au ca baza de pornire DOAR absolventii Liceului Traian Vuia din promotia 2012!
   Daca avem in vedere TOTI candidatii inscrisi la examenul de bacalaureat, atat din promotia 2012 cat si din promotiile anterioare, asa cum se calculeaza potrivit aplicatiei ministerului de resort, atunci promovabilitatea la Liceul Traian Vuia este de 74,19%. Nu pentru acest procent si cu atat mai putin pentru vreun clasament am transmis cifrele anteriare ci pentru a sesiza DIFERENTELE MAJORE INTRE TEORETIC SI SPORTIV in ideea necesitatii bacalaureatului diferentiat!
   Astfel, daca folosim ca baza de calcul procentajul de promovabilitate de 74,19 atunci pe cele doua filiere distributia promovabilitatii este: teoretic – 93,18% si sportiv – 27,77%.
   Va multumesc pentru intelegere si va stau la dispozitie pentru intrebari.

 2. Silvia Nicolaescu Reply

    Pentru corecta informare a elevilor şi părinţilor:

  Liceul Traian Vuia – promoţia 2012:

  promovabilitatea : 80,95% DIFERENŢIATĂ astfel:

  TEORETIC : 95,65%

  SPORTIV : 41,17%

  Multumesc!

 3.   Da, o fi crescut promovabilitatea, dar sa nu ne imbatam cu apa chioara…Fraude tot au avut loc, multi au trecut pe nedrept,iar altii au avut note umflate. Bineinteles, ultimul caz a avut legatura cu comisiile de evaluare care,ca sa zicem asa, le-au dat unora „o mana de ajutor”.Daca s-ar fi facut verificari serioase s-ar fi descoperit nereguli la cel putin un centru din judet.Si nu zic asta ca sa ma aflu in treaba, ci pt ca unii nu stiu sa isi tina gura si se lauda cu ispravi „fabuloase”,mai exact cu modul in care au fost „ajutati”.

Adaugă comentariu