Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Celor două cazuri semnalate luni, 4 februarie, de Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, respectiv o femeie de 85 de ani din judeţul Mehedinţi şi un bărbat în vârstă de 66 de ani din Caransebeş, ale căror probe au fost recoltate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, li s-au adăugat altele două. Este vorba despre două femei, una de 38 de ani şi alta de 65 de ani, ambele din Reşiţa.

Confirmările de virus gripal de tip A au venit de la Institutul Cantacuzino din București. Potrivit evoluţiei statistice comunicate de DSP CS, în judeţul nostru s-au înregistrat până în prezent opt cazuri de gripă, din care unul s-a soldat cu decesul persoanei infectate cu virusul gripal. Nici una dintre aceste persoane nu era vaccinată. Întrucât perioada de vaccinare este încă favorabilă, Caraş-Severinului i s-au repartizat încă 180 de doze de vaccin antigripal, din cele 500 solicitate suplimentar. Deşi insuficiente, acestea vor fi distribuite medicilor de familie, care vor asigura vaccinarea persoanelor cu risc de infectare. În total, de la începutul perioadei de vaccinare, judeţul nostru a primit 10140 de doze de vaccin antigripal.

UPDATE: Evoluţia gripei se schimbă de la o oră la alta, având un indice ascendent. Virusul gripal începe să se extindă cu repeziciune şi în Caraş-Severin. Datele statistice araă că în acest moment numărul cazurilor de infectare cu virus gripal se ridică la 15. Dacă în cursul dimineţii, DSP CS anunţa opt cazuri în total, într-o nouă informare se adaugă alte şapte cazuri confirmate în urma analizelor trimise de către Direcția Județeană de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin către Institutului Cantacuzino din Bucureşti. Este vorba de un bărbat din Caransebeș de 43 de ani, un altul din Ciortea de 53 de ani, un bărbat din Bocșa de 30 de ani, un alt bărbat din Reșița, de 43 de ani, o fată de 14 ani, o femeie de 52 de ani și o alta de 72 de ani, toate trei din Reşiţa. Toate persoanele sunt spitalizate și nu au fost vaccinate antigripal.

Adaugă comentariu