Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Proiectul „Reşiţa curată – curăţăm şi menţinem“, derulat de către Primăria Municipiului Reșița în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și unitățile de învățământ continuă și în acest an. Acțiunea de ecologizare a intrărilor și ieșirilor din Municipiul Reșița și Staţiunea Secu se desfășoară joi, 18.04.2019, de la ora 13.

Participă elevi și cadre didactice de la Colegiul Naționl Traian Lalescu pe zona Bocșa, Colegiul Național Diaconovici Tietz pe zona Lupac, Colegiul Tehnic Reșița spre Văliug, Colegiul Economic al Banatului Montan pe zona Doman, Liceul Teoretic Traian Vuia pe zona Caransebeș și Liceul Baptist spre stațiunea Secu, însoțiți de reprezentanți ai primăriei.

„Este o modalitate prin care se dorește conștientizarea și implicarea tinerilor în acțiunile de curățenie în Municipiul Reșița și zonele împrejmuitoare, dar și formarea unor deprinderi de respect față de mediul înconjurător. Acum, în al treilea an al acestui proiect, numărul participanților voluntari de la școli este de 337, la care se adaugă persoanele beneficiare de ajutor social, care vor efectua lucrări de igienizare în zona Stavila“, precizează municipalitatea.

2 Comments

 1. Anul trecut am fost intamplator la Sura la o zi dupa ce elevii au facut curatenie. Pescarii de acolo au lasat din nou mizerie!
  Garda de Mediu ce face?
  Nu este corect sa punem copiii sa stranga gunoaie dupa gunoaie. Ar trebui amendati cei care le arunca.

  Paraul din Doman care intra in Resita este plin de gunoaie d ela negrii din Doman. Ce rost are sa punem copiii sa le stranga daca negrii de acolo fac mizerie la loc?

  • ilie de la scularie Reply

   este bine ca tinerii fac curateni, are rost !
   dar problema aruncarii gunoiului menajer in rauri pe marginea lacurilor, este o mare problem, legata de nesimtire si inconstienta
   Garda de mediu ce sa faca ?… nimic!…de 15 ani se vorbeste de poluarea din zona Moldova Noua, ei sunt spalati pe maii ca Pilat din Pont… basca ca unul din comisari a fost director la acest Moldomin…pana la urma statul plateste din banii nostrii nu din banii lor toate amenzile…
   legat de pescarii care lasa gunoi in urma lor…sunt niste nesimtiti, betivi, etc..care zic ca facpescuit sportiv…maimult fac branconaj.

Adaugă comentariu