Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Printr-o decizie a Primăriei Reşiţa, s-au stabilit tarifele de închiriere pentru cele două ambulanţe aflate în dotarea Asociaţiei Reşiţa Europeană de sub autoritatea Consiliului Local Reşiţa.

De curând, municipalitatea a aprobat tarifele de închiriere pentru ambulanţele aparţinând Asociaţiei Reşiţa Europeană, două la număr, pentru evenimentele sportive şi cultural-artistice care se vor desfăşura în Reşiţa.

Astfel, pentru persoanele fizice, juridice şi organizaţiile neguvernamentale, tariful este în funcţie de ambulanţa solicitată la eveniment: 600 lei/zi/acţiune şi 2,50 lei/km costuri carburant pentru ambulanţa autorizată pentru transportul sanitar neasistat în regim privat, respectiv 900 lei/zi/acţiune şi 2,50 lei/km pentru ambulanţa autorizată pentru asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar. Sunt exceptate de la plata acestor tarife, instituţiile publice din subordinea Consiliului Local Reşiţa, precum şi evenimentele sportive şi culturale desfăşurate de Asociaţia Reşiţa Europeană sau alte manifestări la care aceştia sunt parteneri.

Cele două ambulanţe au ca staţii sediul Clubului Sportiv Muncitoresc din Valea Domanului, fiind deservite de un medic, doi asistenţi medicali cu care au fost încheiate contracte de prestări servicii şi trei ambulanţieri cu care, de asemenea, au fost încheiate contracte individuale de muncă cu fracţie de normă de patru ore pe zi.

În expunerea de motive se precizează faptul că au fost numeroase solicitări în vederea participării ambulanţelor la competiţiile sportive desfăşurate în municipiu de către asociaţiile sportive. Dar utilizarea şi funcţionarea acestora implică cheltuieli de personal, carburant, curăţenie şi dezinfecţie, precum şi costuri pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale necesare intervenţiilor sanitare. Spre exemplu, contravaloarea prestaţiei medicului în aceste cazuri era de 400 lei/acţiune şi 300 lei/acţiune/zi pentru asistentul medical.

În documentele prezentate de Direcţia de Asistenţă Socială se mai arată şi tarifele practicate de alţi furnizori de servicii medicale de ambulanţă acreditaţi în unele oraşe din ţară, cum ar fi Arad, Timişoara, Oradea sau Cluj-Napoca. Mai exact, la Arad tariful de închiriere este în funcţie de categoria evenimentului sportiv şi anume: pentru un meci de Liga a III-a sau a IV-a, costul este de 900 lei/o/pachet servicii, pentru un meci de fotbal copii în regim turneu costul este de 800 lei/meci, iar pentru un meci de fotbal seniori Liga I şi a II-a, costul este de 900 lei/pachet servicii. În Cluj-Napoca costul unei ambulanţe cu medic este de 400 lei/oră şi 300 lei/oră ambulanţă fără medic, iar la Oradea, costul asistenţei medicale cu ambulanţă este de 500 lei/oră.

N.M.

Adaugă comentariu