Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Organizaţia „Salvaţi Copiii Caraş-Severin“ a demarat un proiect în care copiii cu posibilităţi reduse vor face meditaţii gratuite la matematică şi română.

La Şcoala Gimnazială „Mihai Peia“ a fost dat startul unui nou proiect „Salvaţi Copiii“, proiect care vine în sprijinul copiilor defavorizaţi de la această unitate de învăţământ din Reşiţa. Mai exact, două cadre didactice, împreună cu voluntarii de la această organizaţie, elevi ai Colegiului Naţional„Traian Lalescu“, vor efectua meditaţii la matematică şi limba română, având în vedere faptul că sunt mulţi copii din cartierul Mociur care frecventează această şcoală, iar o parte dintre ei va susţine la anul Evaluarea Naţională.

„Marcăm începutul activităţilor la <<Salvaţi Copiii>> în şcolile din municipiul Reşiţa. Avem bucuria de a vă spune că toate proiectele noastre, care sunt de ani de zile în şcoli, vor continua şi în acest an şcolar. Este vorba de cele două centre pe care le avem în Reşiţa, la Şcoala Gimnazială Nr.7 şi la Colegiul Naţional Mircea Eliade, care vizează copiii vulnerabili şi copiii cu părinţii plecaţi la muncă peste hotare“, a spus Măriuţa Simionescu, şefa organizaţiei.

Potrivit dnei Simionescu, sunt 60 de copii cărora li se asigură o masă caldă şi cu care se fac lecţii după şcoală. „Bineînţeles că nu am uitat celelalte proiecte care vizează alegerile sănătoase, drepturile copiilor şi educaţia mamei şi copilului, proiecte care sunt demult în portofoliul organizaţiei. Nu întâmplător marcăm deschiderea acestor activităţi la Şcoala Gimnazială <<Mihai Peia>>, unde suntem prezenţi în acest an şcolar. Sunt aici voluntari de la Colegiul Naţional Traian Lalescu, care au pus pe hârtie un gând al lor, acela de a veni în ajutorul copiilor de clasa a VIII-a de la această şcoală, care vor face pregătire la română şi matematică, graţie acestor copii voluntari. Şi în acest an şcolar, suntem alături de copii cu rechizitele şcolare necesare. Mai precis, 145 de copii din Reşiţa se vor bucura de aceste rechizite pe care noi le vom da. Numai la această şcoală sunt 20 de copii care vor primi rechizite şcolare“, a mai precizat Măriuţa Simionescu, preşedinta „Salvaţi Copiii“, filiala Caraş-Severin.

Elisabeta Vlăduţ, un cadru didactic foarte apreciat şi cu foarte mare experienţă, a ţinut să facă de asemenea unele precizări:„Printre multe alte lucruri pe care le fac cu mult drag la <<Salvaţi Copiii>> de foarte mult timp, în sensul că ţin legătura mereu cu aceşti voluntari, orice iniţiativă care a venit din partea lor a avut susţinere totală din partea noastră, pentru că tinerii au idei extraordinare şi merită susţinuţi. Nu puteam demara acest proiect dacă nu aveam suţinerea totală a conducerii acestei şcoli, deschidere să ni se ofere un spaţiu să putem să venim aici după-amiază, iar tinerii voluntari să ne ajute să-i selectăm pe copiii vulnerabili pe care vrem să-i ajutăm.“

N.M.

Adaugă comentariu