Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Compania de Drumuri Naționale a pus la bătaie iarna trecută, pentru deszăpezirea celor aproape 283 de kilometri de drumuri aflate în administrarea sectorului DN Caransebeș, 11 milioane de lei.

Chiar și așa însă, firmele specializate nu s-au înghesuit să beneficieze de banii puși la dispoziție de drumari. Potrivit unui raport al Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, făcut public în 10 iunie 2014, deși au fost organizate mai multe licitații pentru atribuirea contractului de „Întreținere curentă pe timp de iarnă 2013-2014”, nu au existat prea mulți doritori iar singura firmă care s-a prezentat a venit cu o ofertă ce depășea suma propusă de CNADNR.

În aceste condiții, s-a trecut la procedura de negociere directă ca „măsură de extremă urgență datorită apariției fenomenelor meteo înainte de încheierea contractelor”. A apărut și o ofertă în cele din urmă, iar contractul a fost încheiat pe suma de 8,4 milioane lei, fără TVA, pentru perioada noiembrie 2013-martie 2014. Rămâne să mai aflăm cât din cele aproape 11 milioane de lei au intrat în conturile societății care a obținut contractul de deszăpezire, în condițiile în care ninsorile au fost în limite normale în zona administrată de Sectorul Drumuri Naționale Caransebeș.

Lidia Almăjanu