Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipiul este un loc foarte bun pentru investiţii, actuale şi de viitor, datorită stabilităţii politice şi economice şi a calităţii forţei de muncă. Acesta este motivul ce i-a determinat pe şefii companiei Automotive Wiring System, parte a concernului Sumitomo, unul din principalii producători de cablaje electrice la nivel mondial, să extindă investiţia de la Caransebeş, prin deschiderea unei noi hale de producţie care va asigura încă 1.500 de locuri de muncă, pe lângă cele 2.100 existente deja.

Prezent la Caransebeş, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a salutat investiţia, importantă atât pentru dinamica economică a zonei Banatului cât mai ales prin semnalul dat celorlalţi investitori.

„Extinderea investiţiei AWS este prima din ceea ce va urma şi este un semnal foarte bun pentru investitori, în sensul că cei care au început deja afaceri în România sunt dispuşi să continue pe această piaţă unde au găsit forţă de muncă specializată, oameni credibili, infrastructură şi nu în ultimul rând parteneri în administraţie care să le rezolve problemele“, a spus Isar.

Ministrul a mai adăugat că vor urma şi alte investiţii asemănătoare sau chiar mai mari într-un timp foarte scurt, exemplificând în acest sens cu investiţia de un miliard de dolari a unui grup chinez anunţată la Rovinari. La rândul său, primarul Marcel Vela crede că investiţia extinsă ieri asigură dezvoltarea economică a zonei Caransebeş şi reduce aproape la zero rata şomajului.

„Nu prea mai avem şomeri în zona noastră, la AWS se aduc muncitori de la 60 de kilometri distanţă, inclusiv din reşedinţa de judeţ vin oameni să lucreze la Caransebeş. Investiţia de astăzi creează siguranţa zilei de mâine pentru mii de oameni şi le mulţumesc public celor din conducerea AWS că au decis să continue aici, în Banatul de Munte, unde există o mentalitate deja dezvoltată de-a lungul anilor. Totodată, această investiţie arată că România este pe drumul cel bun“, a precizat şi edilul municipiului de pe Timiş şi Sebeş.

Potrivit directorului administrativ Cătălin Tischer, noul proiect AWS de la Caransebeş demarat joi vizează producţia de cabluri pentru gama Skoda Octavia, investiţia în noile echipamente şi maşini necesare fiind de aproape opt milioane de euro.

„Producţia de serie va începe în toamnă, cu întreaga gamă de cablaje electrice pentru 1.300 de Skoda Octavia zilnic, ceea ce înseamnă o producţie foarte mare. Noi acum producem cablaje pentru 1.000 de vehicule Volkswagen în fiecare zi“, a explicat Tischer. Inaugurarea noii hale de producţie a beneficiat şi de un moment simbolic, oficialii români şi germani plantând împreună un stejar, semn al trăiniciei investiţiei AWS în Banat.

Lidia Almăjanu

4 Comments

  1.  dar salarii ……600 ron salariul….din orasul caransebes muncesc 200 de muncitori…restul sunt de prin sate adunati…iarna nu iti ajung banii nici de intretinere

  2. PIB-ul pe cap de om trebuie sa fie 25.000 $/an. Prin urmare daca se realizeaza o productie anuala vanduta si incasata de 2.100 x 25.000 = 52.500.000 de $/an inseamna ca fabrica are viitor…altfel ne vom compara cu tarile de pe locul 97 unde suntem acum – clasament cia.gov-factbook.

  3. PRIMARIA din RESITA  din pacate e incapabila sa aduca investitori in Resita. Cred ca Stepanescu ar trebui sa mearga la un curs de calificare pe care sa il predea primarul din Caransebes. Bine , asta in cazul in care, chiar are vreun interes sa aduca locuri de munca in Resita…..se pare ca NU !!!

Adaugă comentariu