Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru că în fiecare an, pe 28 februarie, în România este sărbătorită Ziua Protecţiei Civile, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic vor derula mai multe activităţi.

Acestea vor demara azi la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa, cu ediţia a XI-a a simpozionului dedicat Zilei Protecţiei Civile şi convocare de pregătire a şefiilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

„În contextul actual, protecţia civilă este o componentă a sistemului securităţii naţionale şi reprezintă un ansamblu integrat de activităţi specifice, măsuri şi sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar şi de informare publică, planificate, organizate şi realizate potrivit legislaţiei în vigoare, în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate“, a precizat plt. maj. Ancuţa Balint, purtătorul de cuvânt al ISU.

Vineri, în Centrul Civic al Reşiţei va fi amenajat un punct de informare preventivă. De asemenea, porţile se vor deschide la subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă şi Bozovici. În localităţile Slatina Timiş, Armeniş, Bolvaşniţa şi Lupac sunt organizate exerciţii cu tematică de protecţie civilă.