Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Anii trecuţi, Ziua Poliţiei Române încerca să devină, dincolo de ziua unei uniforme, o sărbătoare a întregii comunităţi. Iar activităţile prilejuite de ea cuprindeau un adevărat spectacol public al bucuriei!

Oamenilor li se arătau dotările autorităţii, iar în încheiere se organiza un show canin şi câteva exerciţii demonstrative cu mascaţii, trupele de elită ale judeţului. Acum însă, miercuri, 25 martie, de Ziua Poliţiei Române, conducerea Poliţiei judeţului le-a transmis purtătorilor uniformei: ,,La mulți ani, dragi colegi! În astfel de zile nu e loc de cuvinte, doar de fapte! Vom trece cu bine peste toate și vom fi și mai puternici și mai uniți! Vom avea prilejul să sărbătorim cum se cuvine acest moment de bucurie și sărbătoare. Dumnezeu să ne ajute și să ne ocrotească!“.

Mesajul Poliţiei judeţului are şi o recomandare pentru cărăşeni: ,,Dragi cetățeni, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, respectați dispozițiile autorităților, regulile de izolare și distanțare socială! Rămâneți în casă!“.

Chiar şi de ziua lor, „polițiștii cărășeni au fost la datorie și au sărbătorit prin muncă, desfășurând misiuni specifice pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, în contextul actual. Ca în fiecare an, suntem printre și pentru cetățeni, cu respectarea măsurilor de autoprotecție, cu toții suntem prezenți la datorie. (…) Pe lângă misiunile obișnuite de asigurare a ordinii și siguranței publice și combatere a fenomenului infracțional, în această perioadă, polițiștii cărășeni desfășoară misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19. De la instituirea stării de urgență, polițiștii împreună cu reprezentanții celorlalte instituții județene cu atribuții în domeniu, acționează în permanență verificând respectarea de către cetățeni a măsurilor dispuse de către organele de specialitate ale administrației publice centrale“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu