Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nu mai puțin de 16 jucători au sărbătorit prin șah, în Centrul Civic, Ziua Națională a României!

În pofida condițiilor extrem de dificile (concurs în aer liber la 3-4 grade), s-a jucat cu ambiție un șah de calitate, iar la final cei mai merituoși au fost răsplătiți cu premii în bani, cupe și medalii asigurate de Primăria Reșița, în cadrul proiectului „Promovarea șahului în comunitatea reșițeană”, proiect selectat în cadrul minigranturilor „ÎNCREDERE ÎN REȘIȚA”.

La final s-a impus clar și meritat Pădurean Daniel Cristian, cu 6 puncte din 7, urmat de Tunaru Alexandru și Bolintiș Mihai cu câte 5 puncte. La veterani s-a impus Hock Gheorghe Mihai, urmat de Chițibea Horia, Calomfirescu Ioan, Crăciun Marin și Vlad Dumitru. La neclasificați locul I Floare Lucian, la junioare locul I Molea Ștefania Miruna, la juniori locul I Drăgoi Albert Marian, urmat de Tamaș Christian Arrydan și Guțu Cătălin Vlad Aurelian. La juniori 12 ani locul I a fost ocupat de Văduva Ion-Valentin, iar la copii 8 ani pe locul I s-a clasat Grecu Bogdan-Andrei.

Această competiție a fost ultima desfășurată la tablă în anul 2020. Va mai urma premierea la Top Blitz 2020 și Campionatele Județene de șah rapid si șah blitz (online). „Am mai jucat șah în aer liber și chiar dacă a fost frig afară, mă bucur că 16 jucători au reușit să participe la această competiție organizată cu ocazie Zilei Naționale a României. Am avut jucători de toate vârstele, de la 7 și până la aproape 80 de ani”, a declarat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

JCS-Ștefan Moraru