Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Sub privirea scrutătoare a generalului Ioan Dragalina din parcul cu același nume, caransebeșenii, fie ei oficialități locale și județene, civile sau militare, fie simpli cetățeni, au luat parte la o manifestare de suflet, așa cum a numit episcopul Lucian ceremonialul dedicat Zilei Armate Române!

După o slujbă religioasă în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă, mesajul cuvintelor rostite a fost unul singur: Pace! „Slavă lui Dumnezeu și pace pe pământ între neamuri, între popoare înțelegere. Soldații ne demonstrează că sunt alături de popor și de biserica națională. Armata și Biserica au fost, sunt și vor fi stâlpii societății românești. Trăiască Armata Română, glorie ostașilor români căzuți pe toate câmpurile de luptă pentru eliberarea patriei și unitatea poporului român!”, le-a spus episcopul Caransebeșului, un fin cunoscător al istoriei, celor prezenți.

Comandantul Garnizoanei Caransebeș, maiorul Mihai Birău, a precizat că Armata Română înseamnă valori fundamentale precum patriotism, curaj și devotament pentru țară.

„Vorbele înțelepte nu sunt suficiente pentru potolirea unor minți bolnave care se joacă cu viețile oamenilor, care doresc putere nelimitată și atunci intervin armele și ostașii. Nădejdea mea și a tuturor e ca pacea să domnească și noi, alături de Armata Română, să nu trecem prin clipele groaznice care se petrec aproape de țara noastră. Vă doresc, dragi ostași, întregii Armate Române, un sincer La mulți ani și mai ales pace!”, a fost și mesajul primarului Felix Borcean, după care au urmat scurte momente artistice și depuneri de flori și coroane la statuia Generalului. Ca de obicei, la final, militari de la MApN și MAI au oferit cel mai așteptat moment, cel al defilării.

JCS-R.M.