Caraş-Severin, Romania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poliţiştii prezenţi pe parcursul întregii săptămâni pe drumurile naţionale au acţionat cu 14 aparate radar. Şi de această dată cea mai întâlnită încălcare a normelor rutiere se referă la depăşirea vitezei legale. Astfel, poliţiştii au întocmit 936 de procese-verbale conducătorilor auto ce nu au respectat această normă. 127 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar alte 46 pentru folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto aflaţi în trafic.

Nici conducătorii de mopeduri sau de motociclete nu au scăpat de sancţiunile poliţiştilor care au aplicat contravenţii unui număr de 40 de astfel de conducători întrucât nu purtau casca de protecţie. Din numărul total al conducătorilor auto opriţi în trafic, 46 au rămas fără permisul de conducere, 26 dintre aceştia pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru încălcarea normelor referitoare la depăşire, iar alţi nouă pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe lângă contravenţii, poliţiştii au constatat şi 14 infracţiuni, pentru încălcarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice. Reducerea numărului accidentelor rutiere pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză sau a consumului de alcool reprezintă obiectivul poliţiştilor angrenaţi în acţiuni ce va fi avut în vedere şi în perioada următoare.

Flavius Rotariu