Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Alcoolul, urmăririle ca-n filme, lipsa permisului, vehiculele neînmatriculate au fost nelipsite. Motiv pentru care, la sfârșit de săptămână, polițiștii cărășeni au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier!

Băuți la volan

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.40, polițiștii din Moldova Nouă au oprit pentru control, pe strada Crinilor, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Moldova Veche, care, la testarea alcooltest avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar sâmbătă, la ora 14.50, un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism în localitatea Iaz, a întors brusc autoturismul, la vederea echipajului de poliție, în încercarea de a evita controlul. Polițiștii de la Biroul Rutier Caransebeș au pornit în urmărirea acestuia, oprindu-l pe o stradă lăturalnică din localitate. La testarea alcooltest, bărbatul avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, la ora 5.00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control, pe DC 67, în localitatea Cârnecea, un tractor agricol condus de un bărbat de 56 de ani, care avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 16 decembrie, la 22.55, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, în comuna Păltiniș, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din localitate. Acesta avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile persoanele au fost conduse la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

Fără permis și fără înmatriculare

Sâmbătă seara, la ora 20.25, polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au oprit pentru control, în localitatea Prisaca, un tânăr de 21 de ani, din localitate, care conducea o motocicletă dinspre Mâtnicu Mare spre Prisaca și care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta nu figura înmatriculată în circulație.

Tot sâmbătă, la ora 16.50, polițiști de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa au oprit pentru control, pe DN 58B, în Măureni, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, polițiștii au stabilit că plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturismul oprit pentru control erau atribuite unui alt autoturism.

Și în aceste cazuri au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările.

JCS-A.M.