Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Joi dimineaţă, pe la 7.30, poliţiştii de frontieră din Moldova Nouă au prins cinci cetăţeni din Yemen, care încercau să intre ilegal în ţară, traversând Dunărea într-o barcă gonflabilă. Doi dintre ei s-au aruncat în apele fluviului, fiind salvaţi de oamenii legii, ulterior ajungând la spital pentru îngrijiri de specialitate!

Totul s-a întâmplat în zona Kilometrului fluvial 1.038, când poliţiştii de frontieră au observat barca pneumatică în care cele cinci persoane se îndreptau dinspre malul sârbesc spre cel românesc. A fost anunţat echipajul de pe una din ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră, care a intervenit pentru a intercepta barca yemeniţilor.

„La vederea şalupei Poliţiei de Frontieră, două dintre persoanele aflate în barca gonflabilă au sărit în apă. Din acel moment, poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind scoase din apă şi aduse în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate. Toţi cei cinci bărbaţi au fost transportaţi la spital, în momentul de faţă aflându-se în afara oricărui pericol. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcaţiunii gonflabile. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun“, informează Frontiera de vest.

JCS-A.M.