REȘIȚA – În memoria veteranului automobilismului bănățean Werner Hirschvogel, de la moartea căruia s-au împlinit anul acesta 10 ani, Consiliul Județean i-a acordat, post-mortem, titlul de „Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin”!
Werner Hirschvogel a fost părintele motorsportului reșițean și o sursă de inspirație pentru o mulțime de piloți. „Prin acest lucru, județul Caraș-Severin înțelege să aducă mulțumire celor datorită cărora se poate lăuda cu câte ceva. Am fost și eu un pic pe traseu la evenimentul automobilistic și mă bucur că am avut parte de vreme bună, dar și de lume bună. Au fost piloți importanți din țară și cred că a fost o mândrie pentru cei care au câștigat această etapă a raliului. Orice lucru bine făcut trebuie recomensat măcar printr-o aducere aminte sau printr-o plăcuță comemorativă. Acest titlu este o recunoaștere a respectului și aprecierii pe care trebuie să o redăm pentru o carieră remarcabilă unei legende a sportului cu motor. Werner Hirschvogel a pus județul pe harta motorsportului românesc. Ediția din acest an a Cupei Reșița s-a încheiat și mă bucur că noi, Consiliul Județean Caraș-Severin, am putut susține financiar acest eveniment, împreună cu Primăria Municipiului Reșița. Anul acesta comemorăm chiar 10 ani de la trecerea în neființă a domnului Werner și mă bucur că prin acest eveniment am putut să-i onorăm memoria, acordându-i cea mai înaltă distincție pe care instituția noastră o poate acorda unei personalități, pentru merite deosebite în promovarea sportului și creșterea prestigiului județului Caraș-Severin”, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.
Campionul Lucien Hora, unul dintre veteranii automobilismului, a spus: „În opinia mea, Werner Hirschvogel a fost părintele motorsportului reșițean și a găsit acest traseu minunat din Valea Domanului în anul 1980. Acest traseu de coastă este de departe cel mai frumos, rapid și cel mai tehnic din România. Werner Hirschvogel a câștigat prima sa cursă la Timișoara și atunci a spus că se apucă de auto și a făcut automobilism până în anul 2000. Eu și cu Mircea Pădurean am fost la ultima lui cursă din Campionatul Național, unde a și câștigat ultimul titlu din cariera lui. Am învățat foarte multe lucruri de la el, mi-a schimbat viața și poate nu numai mie. A învațat o pleiadă de automobiliști reșițeni care și astăzi duc stindardul Reșiței pe cele mai înalte trepte. Sperăm, așa cum dorea Werner Hirschvogel, că Reșița este, a fost și va fi un leagăn al motorsportului românesc. La Reșița s-au născut mulți campioni sub aripa lui Werner. Sper ca în anii următori, Memorialul Werner Hirschvogel să meargă mai departe”.
În numele lui Werner Hirschvogel, titlul a fost primit de fiica acestuia, Cornelia Schindler.
JCS-Ștefan Moraru