Caraş-Severin, Romania

VEST. Luna mai este luna muzicii de cameră la Timișoara. Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara (UVT) oferă comunității timișorene Festivalul muzicii de cameră, organizat în trei locații: sala Orpheum (Sediul FMT din Piața Libertății), sala Barocă (Sediul MNART din Piața Unirii), Mansarda Bastionului Maria Theresia (sediul Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia).

Cea de a XIX-a ediție a Festivalului muzicii de cameră propune publicului timișorean spectacole speciale în weekendul muzical de vis care urmează:

  • Vineri, 17 mai, începând de la ora 19, la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara – „Recital cameral” – interpretat de studenții clasei coordonate de conf.univ.dr. Mariana Șarba;
  • Duminică, 19 mai, începând de la ora 19, la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara – „Cântec de mai… o seară de lied” – recitalul susținut de clasa de lied coordonată de conf.univ.dr. Mia Iuga, la pian evoluând lect.univ.dr. Aida Marc, cu invitatele soprane lect.univ.dr. Simona Negru, și conf.univ.dr. Mia Iuga. În program va urma apoi recitalul cameral interpretat de studenții clasei coordonate de lect.univ.dr. Cristian Miclea.

Weekendul va fi urmat de o seară de luni cu adevărat excepțională, în 20 mai, la Sala Orpheum (Sediul FMT din Piața Libertății), unde va avea loc spectacolul „Seară de mai – Recital cameral” – susținut de Corina Murgu (vioară), Andrei Șaramet (violoncel) și lect.univ.dr. Marcela Sorina Costea (pian)” (de la ora 19).

Vă invităm să consultați programul complet al festivalului, care cuprinde evenimente artistice programate până în 31 mai, peste douăzeci de întâlniri spectaculoase propuse publicului timișorean, cu intrarea gratuită.

Vă așteptăm cu drag la evenimentele propuse!