Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Administrația locală ia măsuri pentru a evita ca municipiul să devină un întreg șantier iar cetățenii să sufere un adevărat calvar.

De acum înainte, cine execută lucrări mari pe raza urbei gugulane, va primi autorizație de construcție pe zone sau străzi. Municipalitatea a decis să își ia măsuri de precauție, mai ales că pentru perioada următoare este preconizată etapa a doua a proiectului ISPA, de schimbare a rețelelor de canalizare și construire a unei noi stații de epurare.

„Am propus iar Consiliul Local a fost de acord ca pe viitor, la lucrările mari, pentru a nu avea un an de zile cât durează autorizația de construcție un șantier general în oraș, Primăria să elibereze aceste autorizații pe străzi, pe grupuri de străzi sau pe cvartale. Nu se va elibera autorizație pentru o alta zonă la nivelul municipiului până când nu se încheie lucrarea în prima zonă deja autorizată, până lucrarea nu a fost făcută de calitate și recepționată. Dacă se întâmplă să existe abateri față de devizul ofertă cu care constructorul a venit la licitație, Primăria nu emite următoarea autorizație de construcție până nu se remediază deficiențele de la cea anterioară”, a precizat primarul Marcel Vela.

Potrivit edilului-șef, în perioada în care în Caransebeș s-au schimbat rețelele de alimentare cu apă, constructorul a produs foarte multe probleme, afectând din punct de vedere estetic și urban multe zone ale municipiului.

Nina Curiţa