Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Poți opta între cele 32 de cabinete ale medicilor de familie din județul Caraș-Severin. Mai concret, doar acele cadre medicale care au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pot efectua în mod gratuit o testare rapidă pentru acest virus!

Conform unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, 32 de cabinete ale medicilor de familie pot testa persoanele cu simptomatologie sugestivă pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Prin urmare, sunt eligibili pentru testare acei cetățeni care sunt suspecți de infectarea cu acest virus. Dacă aceste persoane au mai efectuat teste anterior, trebuie să respecte un interval de cel puțin 48 de ore între două teste succesive.

Totodată, medicii de familie vor raporta în Corona Forms rezultatele acestor teste. Pentru fiecare test efectuat, medicii vor primi o sumă de bani, care reprezintă decontarea testului, echipamentele de protecție și actul de testare. Acești bani vor fi decontați de către casele de asigurări de sănătate, operațiunea efectuându-se pentru fiecare persoană care a fost raportată în Corona Forms.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a mai evidențiat că medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, singura condiție impusă fiind eligibilitatea acestor persoane, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive.

Lista acestor cadre medicale este publică și se găsește accesând link-ul https://asp-caras.ro/lista-completa-a-medicilor-de-familie-din-caras-severin-care-efectueaza-testare-anti-covid-19/. Această listă este publicată și pe paginile de internet ale Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

JCS-S.P.