Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa a promis că va lăsa să treacă alegerile, pentru ca reşiţenii să poată vota liniştiţi, iar apoi se va trece la operaţiuni de căutare în sacii de gunoaie. Cine nu face colectare selectivă, va lua amendă!

„Las oamenii să se gândească cu cine şi ce aleg, iar începând de prin iunie-iulie vom iniţia şi nişte acţiuni de coerciţie pe partea de gunoi selectiv, a promis şeful administrativului reşiţean. Vom merge la Ionescu, Georgescu sau Popescu şi vom căuta în sacul pe care-l duce la gunoi; şi dacă va avea plastic acolo şi nu va fi la plastic, sau sticlă şi nu va fi la sticlă, va lua amendă. Atunci, prin coerciţie, vom încerca să sensibilizăm oamenii să ducă gunoiul la reciclaj“.

Cam tot reşiţeanul s-a plâns că, în diferite zone ale urbei, sticla e ridicată la un loc cu gunoiul menajer, iar primarul a fost întrebat dacă această coerciţie îi vizează doar pe reşiţeni sau şi pe firma care ridică gunoiul.

„Vă spun eu care-i povestea cu sticla, a răspuns primarul Ioan Popa. Din nefericire, o perioadă lungă de timp, a avut un preţ foarte, foarte prost. Şi atunci ei efectiv au dus sticla cu celălalt gunoi la Oradea. Vreau să vă spun că Ministerul Mediului trebuie să ia nişte măsuri. Dacă pe plastic şi carton iau undeva la 800 şi 1.100 de lei pe tonă, la sticlă, achiziţia se făcea la 1 leu pe tonă. Nimeni nu face efortul de a manipula tone întregi de sticlă în bătaie de joc. Va trebui ca unii să se trezească, chiar dacă acum sunt ai mei, de dreapta, la guvernare! Avem un tânăr liberal la Ministerul Apelor, Pădurilor şi Mediului, sper să reuşim să punem lucrurile la punct astfel încât din banii care se adună pentru poluatori să constituim nişte sume rezonabile pentru cei care colectează reciclabil“, a încheiat edilul.

JCS-Antoniu Mocanu