Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Miercuri, 8 iulie, de la ora 18.00, librăria Semn de carte din municipiu, găzduieşte prezentarea cărţii „Arme şi destine“, semnată de generalul de brigadă (r) Adrian Marinescu.

Potrivit organizatorilor, cartea prezintă „o parte de istorie recentă a Reşiţei, trăită şi mărturisită de unul dintre făuritorii ei. Cel al cărui destin s-a împlinit în uzina de tunuri Arsenal Reşiţa şi care, azi, şi-a regăsit cadenţa scriind. Autorul acestui volum s-a născut la Iaşi în 1936, iar 21 de ani mai târziu termina cu succes Şcoala Militară de Ofiţeri şi de Artilerie din Sibiu.

În anul 1965, Adrian Marinescu iese de pe băncile Academiei Militare Tehnice ca şef de promoţie. Toate gradele militare, de la căpitan în sus, le-a obţinut înainte de termen, devenind colonel la doar 40 de ani. Din 1977 devine director general al Întreprinderii Mecanice Reşiţa unde, timp de 20 de ani, „a modelat metal şi caractere“.

Momentul muzical al serii va fi susţinut de saxofonistul Jozsef Racz jr. Evenimentul este organizat de societatea culturală „Metarsis“ .