Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Echipa municipalității, CSM Caransebeș, a debutat sâmbătă pe teren propriu cu Universitatea NTT Data Cluj, principala favorită la promovare din Divizia A 2 Vest!

Chiar dacă echipa pregătită de profesoara Laura Andrei s-a reunit de abia de o lună, fiind o îmbinare între câteva jucătoare cu experiență și multe junioare, unele chiar de 13 ani, caransebeșencele nu s-au făcut de râs, dând o replica peste așteptări. A fost, totuși, 3-0 pentru clujence la final, pe seturi 25-12, 25-21, 25-15, însă jocul elevelor sale a mulțumit-o pe antrenoarea CSM-ului caransebeșean. Spectatorii prezenți în micuța sală, printre care i-am zărit pe primarul Felix Borcean și mai mulți foști jucători de volei din Caransebeș, au aplaudat evoluția fetelor de la CSM.

„După atâția ani de pauză, cred că fetele s-au mișcat foarte bine, având în vedere că ne-am adunat de abia de-o lună, vă dați seama, unele fete n-au mai jucat din 2014, să calculăm, sunt 9 ani dar au reintrat pe teren ca și cum ar fi ieșit ieri și pentru asta vreau să le felicit pentru că au pus umărul la formarea acestei echipe. Am folosit multe junioare, am avut în teren o fată de 13 ani, apoi una de 14, una de 17, în timp ce ridicătoarea are 34.”, a declarat după joc profesoara Laura Andrei.

Aceasta s-a bazat în meciul cu clujencele pe următorul lot de jucătoare: Ioana Drăghina, Alessia Bălăescu, Anda Sîrbu, Roxana Pașalău, Nicoleta Fiat, Nicoleta Arjoc, Roxana Valagiurgi (căpitan), Maria Boska, Andreea Ioniță, Maria Pascal, Maria Țițirigă, Denisa Popa și Mariana Dima.

Pentru CSM Caransebeș urmează tot un meci în sala din cartierul Țiglărie, sâmbăta viitoare, cu CSU Politehnica Timișoara, o altă echipă care în sezonul trecut a vizat promovarea.E o serie foarte grea, sunt doar echipe cu pretenții, Clujul promovează sigur, Oradea cu pretenții de promovare, Târgu Mureș la fel, Poli și Sighet echipe foarte bune care s-au bătut la promovare. Noi suntem echipa orașului, vrem să formăm o echipă competitivă în acest campionat, de la anul putem discuta altfel, dar acum nu putem fi la nivelul celor de la Cluj, spre exemplu, care au fost anul trecut în elită.”, a mai spus antrenoarea CSM Caransebeș.

JCS-R.M.