Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Confruntarea Municipiilor – Cupa de Iarnă la volei, ediția I, a avut loc în Sala Polivalentă, cu participarea sportivelor de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș și CSM Reșița!

„Secția de volei de la CSM Reșița are deja un an de la înființare și drept urmare am organizat această Cupă de Iarnă. Vineri au concurat 41 de fete care sunt, în acest moment, începătoare spre avansate. Au jucat cele mici 1 vs 1, iar cele mai avansate au evoluat 6 vs 6. Cred că evenimentul de vineri a fost unul reușit, au fost și părinții fetelor și consider că totul a decurs foarte bine. Cei care au fost la sală au văzut volei, în condițiile în care în Reșița nu s-a mai jucat acest sport de foarte mulți ani. 41 de fete au fost vineri la competiție, dar la CSM Reșița avem aproximativ 60 de fete care practică voleiul. Așteptăm reabilitarea sălilor, avem foarte multe fete și de aceea ne trebuie cât mai mult spațiu. Deocamdată, ne pregătim la sala de sport de la Liceul Teoretic Traian Vuia doar de trei ori pe săptămână, ceea ce este foarte puțin. Sâmbătă a avut loc Confruntarea Municipiilor – Cupa de Iarnă, ediția I, între Reșița și Caransebeș. De asemenea, vreau ca toată lumea să înțeleagă faptul că județul Caraș-Severin are doar 220.000 de locuitori, în condițiile în care doar Timișoara are 400.000. Deci, aria de selecție a copiilor este foarte mică în comparație alte orașe sau județe. Scopul acestei cupe este de a strânge toate voleibalistele valoroase din județ. Împreună cu Caransebeșul ne dorim să facem o echipă competitivă, iar în doi ani de zile să fim în eșalonul al doilea din voleiul românesc. La acest eveniment fetele cred că au practicat un joc bun, iar cei care au venit la sală cred că au avut ce vedea. Avem jucătoare foarte bune și aici aș dori să o evidențiez pe Ioana Mănăilă, sportivă care evoluează și pentru lotul național. Ea provine din Reșița, dar joacă pentru Caransebeș. Este foarte greu să participi în competiții cu o echipă de junioare. Cu tot cu Ioana noi avem doar trei junioare, iar restul sunt cadete și speranțe”, a declarat antrenorul Eduard Daniel Niță.

Sportiva de lot național Ioana Mănăilă a spus: „Turneul a fost foarte bine organizat, au participat multe fete și mi-a plăcut foarte mult. Eu sunt din Reșița, dar evoluez pentru Clubul Sportiv Școlar Caransebeș. Este pentru prima dată când joc volei la Reșița într-o cupă și cred că este un lucru foarte bun, având în vedere faptul că au venit oamenii să ne vadă. Joc volei de patru ani și ideal ar fi să practic de performanță acest sport”.

„M-am simțit foarte bine și mă bucur că am jucat pentru prima dată la o cupă organizată la Reșița. Practic voleiul de aproximativ doi ani, am venit de plăcere și nu m-aș mai lăsa de acest sport, atât de mult îmi place. Meciurile au fost destul de obositoare și grele, deoarece adversarele de la Caransebeș au fost foarte bune”, a spus voleibalista Iulia Potra.

S-au impus la final Caransebeșul, cu jucătoare mult mai experimentate în competiții decât cele ale Reșiței.

JCS-Ștefan Moraru