Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cele două formații din Caraș-Severin, care evoluează în Seria a VII-a a Ligii 3, vor disputa primele jocuri din returul campionatului pe teren propriu! AFC Voința Lupac va întâlni sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 15.00, echipa CS Gilortul Târgu Cărbunești, în timp ce FC Progresul Ezeriș va juca de la aceeași oră cu ACS Viitorul Șimian!

Finalul turului de campionat o găsește pe Lupac pe locul 6, cu 14 puncte, iar în cazul unui succes cu Târgu Cărbunești, formația lui Dobre poate urca în clasament cel puțin o poziție.

„Ne dorim victoria, vom aborda jocului ofensiv, chiar dacă din punct de vedere al lotului nu stăm foarte bine. Sunt ceva probleme la Banac și la Dan Ovidiu. Se pare că cei doi nu vor putea evolua. O problemă avem și la Vichente Marcu, dar mă bucur că ceilalți sunt apți și cred că putem să luăm cele trei puncte puse în joc. În cazul unui succes vom urca în clasament și chiar vom trece peste Târgu Cărbunești. După înfrângerea din etapa trecută pe care noi o considerăm nemeritată am discutat cu băieții, am reușit să le ridic moralul și sper ca în următoarele meciuri să reușim să strângem cât mai multe puncte”, a spus Lucian Dobre, antrenorul Lupacului.

Progresul Ezeriș este într-o situație mai dificilă și se află pe penultimul loc în Seria a VII-a. Echipa a schimbat antrenorul pe parcursul turului de campionat, în locul lui Dorian Arbănaș a venit Mircea Manu, dar lucrurile nu s-au îndreptat atât de mult. Totuși, trebuie precizat că Ezerișul a avut și neșansă în ultimele partide, deoarece ori a luat gol în ultimele minute de joc, ori a făcut penalty. Antrenorul Mircea Manu este încrezător că poate salva echipa de la retrogradare, dar cere jucători noi.

„Se vede că ne mai trebuie jucători. Cine vine de pe bancă nu ajută cu nimic. Trebuie o schimbare, trebuie o schimbare radicală din iarnă pentru că nivelul Ligii 3 cere altceva decât ceea ce propunem noi”, spunea antrenorul Mircea Manu după etapa trecută cu Hațegul.

În prima etapa din retur Ezerișul va juca cu Șimianul, formație ce ocupă în prezent locul 3.

JCS-Ștefan Moraru