Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În etapa a III-a a play-out-ului Seriei a VII-a a Ligii 3, Voința Lupac s-a impus vineri, 14 aprilie, cu scorul de 7-1, în fața celor de la Progresul Ezeriș!

Echipa pregătită de Adrian Enășescu n-a avut nicio emoție să se impună la o diferență mare de goluri, la pauză scorul fiind deja de 3-1 în favoarea „croaților”. Ezerișul nu l-a avut însă în poartă pe căpitanul Cristi Birăescu, iar moralul scăzut și forma slabă arătată în ultima perioadă și-au pus amprenta pe jocul echipei lui Mircea Manu.

Dalea, Urdea cu o „dublă, Avramovici, Giurică, Cristodulo şi Caia au marcat golurile Lupacului, iar Piquionne a înscris golul de onoare al Ezerișului.

„Un duel în care ne-am impus și mă bucur că am câștigat de o manieră clară. Mă bucură în continuare prestația bună pe care o avem acasă, marcăm multe goluri și, mai mult decât atât, am avut șase marcatori din șapte goluri, ceea ce este îmbucurător pentru echipă. Am întâlnit o formatie rănită, din păcate. Ei sunt într-o perioadă mai delicată și se pare că nu reușesc să iasă din pasa asta. Cred că au fost clare ostilitățile în teren. Urmează încă un meci acasă, cu Bradul, un meci extrem de greu din punctul meu de vedere, în care încercăm să prestăm acelaşi joc și să ne menținem poziția. Cam asta ne dorim!”, a spus antrenorul Adrian Enășescu, de la Voința Lupac.

„Pot spune că am făcut o primă repriză bună, având în vedere și faptul că e prima dată când joacă Varga la noi în poartă în acest sezon. Apoi, în a doua repriză, pur și simplu am fost storşi de orice picătură de energie. Pur și simplu ne-am băgat singuri mingile în poartă. Ce să spun, atâta timp cât matematic nu suntem retrogradați, rămân la echipă. Sperăm să reintre Cristi Birăescu din etapa următoare și să ne jucăm ultima șansă. Ați văzut, am încercat să băgăm și niște copii. Nu prea avem experiență de Liga 3, am mai spus-o, dar sperăm până în ultimul moment!”, a declarat și Mircea Manu, antrenorul Ezerișului.

Directorul sportiv de la Progresul, Cristian Șodâncă, s-a declarat și el, la rândul său, nemulțumit de prestația echipei sale: „Am reușit performanța să ne facem de rușine chiar în Vinerea neagră. Da, asta este o înfrângere usturătoare. Sincer, nu ne așteptam la o evoluție aşa de slabă a echipei noastre, dar asta este. Mergem până la capăt și vedem ce o să fie din vară. Mai avem acum un meci important acasă, și probabil după aceea o să jucăm mai mult cu cei care nu au jucat până acum, pentru că rezultatele sunt aceleași. S-a simțit lipsa portarului Cristi Birăescu, la noi orice jucător care lipsește se simte. El este un lider în vestiar, nu s-a simțit neapărat pe teren, cât în vestiar, dar nu trebuie să stăm acum să plângem după Birăescu, după mine sau după alții. Asta a fost!”.

Voința Lupac: Petruț, Cega, Banac, Giurică, Vichente, Dan Ovidiu, Săndescu, Danci, Dalea, Urdea și Avramovici.

În etapa următoare, pe 22 aprilie, Voinţa Lupac va primi vizita Aurului Brad, iar Progresul Ezeriş va juca tot pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu II.

JCS-Ștefan Moraru