Caraş-Severin, Romania

Proiectul de cooperare transfrontalieră „Vânătoare de valori culturale“, derulat, în parteneriat, de Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ din Reşiţa, Liceul „Borislav Petrov Braca“ din Vârşeţ, Primăria municipiului Reşiţa, Casa Corpului Didactic din Caraş-Severin şi Centrul de Voluntariat Reşiţa, a ajuns la finalul perioadei de implementare.

Iniţiativa s-a derulat timp de 12 luni în Banatul istoric, respectiv în Reşiţa şi Vârşeţ şi a beneficiat de un buget de 50.655 de euro, din care 45.589 de euro au reprezentat finanţarea PHARE acordată prin Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006, iar 5.066 de euro au reprezentat contribuţia Primăriei municipiului Reşiţa.

Joi, 17 septembrie, se va derula activitatea „Ziua moştenirii culturale“, cu implicarea echipelor de proiect şi a experţilor din şcolile partenere, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai mediului cultural bănăţean, care vor vizita Clubul vânătorilor de comori şi vor putea vedea produse rezultate în urma explorării obiectivelor culturale de către elevi.

Evenimentul se va axa pe sensibilizarea comunităţii din zona transfrontalieră faţă de valorile şi moştenirea culturală locală, pe creşterea vizibilităţii moştenirii culturale comune, pe diseminarea rezultatelor iniţiativei. De asemenea, vor fi premiate cele mai bune proiecte realizate de elevi, după cum ne-a informat instit. Nicoleta Marcu, dascălul responsabil cu imaginea liceului reşiţean.

Antoniu Mocanu
[email protected]