Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reșița a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.
Luptele au adus o contribuție importantă la zestrea de medalii a delegației României prezentă la cea de-a opta ediție a Jocurilor Francofoniei, întrecere care are loc până pe 30 iulie, la Abidjan, în Coasta de Fildeș. Un rezultat mare a obținut în finalele de luni seara luptătorul Vlad Caraș, de la CSM Reșița, elevul antrenorului emerit Adrian Dacica obținând, așa cum și-a propus, medalia de aur. Drumul spre aurul categoriei 97 kg a început cu victoria în fața congolezului Jordan Mpoyi Makwika. Vlad Caraș a trecut rând pe rând de toți adversarii, iar în urma unei finale spectaculoase urmărite cu sufletul la gură, prin intermediul TVR HD, de către prietenii de la Reșița, și-a adjudecat binemeritata medalie de aur.

„Am avut patru meciuri, cu luptători din Congo, Senegal, Camerun și Franța. Mi-a fost cam rău în timpul concursului, am avut febră, a fost destul de greu pentru mine în timpul meciurilor. Dar, până la urmă am izbândit și sunt foarte fericit că mi-am atins obiectivul. Mi-a plăcut atmosfera din sală, am avut o supergalerie”, a declarat Vlad Caraș, în exclusivitate pentru caon.ro și Jurnal de Caraș-Severin.

Vlad Caraş, medaliat cu aur la Jocurile Francofoniei, legitimat la clubul CSM Reșița, antrenat de maestrul emerit Adrian Dacica. La Jocurile Francofoniei a fost asistat de antrenorii reșițeni Andrei Franț și Vali Popescu. Felicitări, Vlad, ne mândrim cu tine! Felicitări, Federația Română de Lupte! Hai România!”, sunt cuvintele entuziaste postate pe o rețea de socializare de antrenorul reșițean Florin Dință, actualul președinte al Asociației Județene de Lupte Caraș-Severin.

Antrenorul emerit Adrian Dacica și-a manifestat și el bucuria pentru reușita elevului său: „Așa cum mă așteptam încă de acum câteva săptămâni, Vlad nu ne-a dezamăgit. Am fost sigur că va face un concurs bun. Și-a reconfirmat valoarea, mă bucur pentru rezultatul obținut în Coasta de Fildeș”, a precizat Adrian Dacica.

România a cucerit până luni seara 12 medalii la lupte libere. Două au fost de aur, una dintre ele aparținând sportivului nostru, Vlad Caraș. Luptătorii români prezenți acum în Coasta de Fildeș sunt însoțiți la Jocurile Francofoniei de doi antrenori reșițeni: Andrei Franț (lotul masculin) și Valentin Popescu (lotul feminin).