Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta este concluzia celor 388 de sancțiuni contravenționale aplicate în weekend, în cadrul acțiunilor pe linie rutieră. Aproape jumătate dintre acestea au fost aplicate pentru apăsatul excesiv al pedalei de accelerație. Mai exact, 189!

Potrivit Poliției județului, în perioada 19-21 iulie, 46 de polițiști au acționat zilnic, în medie, pe drumurile publice din județ. Și au desfășurat zilnic, în medie, 9 acțiuni pentru menținerea siguranței rutiere. „În cele trei zile, pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute 34 de permise de conducere, dintre acestea 20 pentru depășirea vitezei legale, 10 pentru depășire neregulamentară și 2 pentru conducerea sub influența alcoolului și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. În perioada de referință a fost înregistrat un accident rutier grav în urma căruia a rezultat decesul unei persoane. În această perioadă, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.“, transmite Poliția județului, dând două exemple.

Primul este cel al unui bărbat surprins conducând un autoturism, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.35, pe Calea Severinului din Caransebeș, având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, indicată de aparatul etilometru. „Totodată, acesta a fost testat și cu aparatura din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive în organism. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice, cercetările fiind continuate.“, informează IPJCS.

Iar duminică seară, în jurul orei 19.20, polițiștii Secției 7 Rurală Moldova Nouă au observat, pe DN 57, un autoturism condus haotic în trafic. Chiar dacă oamenii legii i-au făcut semnalul regulamentar de oprire, șoferul a refuzat să oprească, astfel că s-a trecut la urmărirea acestuia, într-un final fiind prins, imobilizat și încătușat. „Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul etilotest, acesta refuzând, situație în care a fost condus la o unitate spitalicească unde a refuzat, de asemenea, recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Polițiștii continuă acțiunile și în perioada următoare!“, ne asigură sursa citată.

JCS-A.M.