Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cu o investiţie de peste 3 milioane de lei, fostul VIP din cartierul Govândari va avea o cu totul altă utilitate. Primăria intenţionează amenajarea în incinta acestui imobil a unui centru de zi destinat adulţilor cu dizabilităţi!

Administraţia locală nu renunţă la ideea de a da o funcţionalitate clădirii din zona stadionului „Gloria“, cunoscută reşiţenilor drept „VIP“. Demersul municipalităţii a început în urmă cu un an, când a fost întocmită documentaţia cadastrală pentru terenul aferent clădirii.

Zilele trecute, în Consiliul Local a fost readusă în discuţie problema acestui imobil. Pe ordinea de zi s-a regăsit un proiect de hotărăre cu privire la aprobarea de către aleşii locali a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici (DALI) pentru obiectivul care va avea destinaţia de centru de zi pentru adulţii cu dizabilităţi. Potrivit documentaţiei întocmite de Vitamin Architects, valoarea totală din devizul general se ridică la 3.347.488,89 lei, din care pentru construcţii şi montaj este prevăzută suma de 2.098.993,98 lei. Durata de execuţie a lucrărilor este estimată la 12 luni.

Potrivit datelor din expertiza tehnică, aflăm că acest imobil, cu regimul de înălţime P+2E, are o suprafaţă desfăşurată de 476 mp şi va fi transformat şi adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, se mai specifică faptul că după renovarea clădirii care se va afla în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială, ar putea fi înfiinţate minimum 8 locuri de muncă. Funcţionalitatea unui astfel de centru ar putea avea un impact social şi cultural pozitiv atât pentru adulţii cu dizabilităţi, cât şi pentru familiile acestora, administraţia locală demarând deja discuţii şi parteneriate cu Asociaţia Cărăşană Sindrom Down şi Asociaţia Marie Charcot Tooth.

JCS-Nicoleta Moraru